Groenewegen vant, Boasson økte ledelsen

Sharing is caring!

Nederlenderen Dylan Groenewegen fra Lotto-laget vant massespurten på 2. etappe i Tour of Norway foran Kristoffer Halvorsen og Edvald Boasson Hagen.

U23-verdensmester Halvorsen fra Joker-laget var veldig nær seier, men kom akkurat til kort på oppløpet i Brumunddal etter 194 kilometer fra Eidsvoll i surt og vått vær.

Boasson Hagen forsvarte ikke bare ledelsen han sikret seg med seier på åpningsetappen på 30-årsdagen 17. mai, men sikret seg for 3.-plassen fire bonussekunder som gjør at ledelsen økte til åtte sekunder.

Belgiske Tosh Van der Sande er nærmest ham i sammendraget.
Skuffet

Halvorsen var mer skuffet enn tilfreds etter sin sterke plassering, og han slo hånden i sykkelstyret rett etter målpassering.

– I sykling handler det om å vinne, ikke om å bli nummer to, sa han til TV 2 og kalte 2.-plassen «veldig dårlig».

– Det var en ganske hektisk innspurt. Jeg prøvde å finne et bra hul. Han (Groenewegen) gikk tidlig, og jeg visste det. Jeg var akkurat for sent til å ta ham. Kanskje burde jeg hatt et litt større gir, men jeg kan ikke skylde på det, sa han og medga at han hadde vondt i hånden.

– Det gjør litt vondt, men det går fint, sa han.

Fornøyd

Groenewegen, som har rittet som del av sin oppkjøring til Tour de France, var tilfreds med seieren.

– Det var veldig god laginnsats. Etappen var egentlig ikke så hard, men regnet gjorde det vanskelig. Det er en god seier for laget, sa han til TV 2.

Fredagens etappe i Tour of Norway går mellom Hamar og Lillehammer. Rittet avsluttes søndag i Oslo.

Facebook kommentarer