Utvik, Wærenskjold, Moe og Skjerping vant NC 2 på Eidsvoll

Sharing is caring!

Norgescupen i landevei rullet videre søndag med NC på Eidsvoll i heldigvis litt mer overkommelig værforhold for rytterne enn det vi så i Bergen, selv om regnet også satte sitt preg på denne helgen.

skjerping eidsvld 2017

Rytterne skulle i år ut på en lang runde før det fulgte flere korte runder i Trandum området. Som så mange ganger før når vi er på Eidsvoll skulle rytterne prøve seg opp den beryktede Minneåsen og Tajet.

I K-junior ledet Emilie Røe Utvik fra Bergen CK sammenlagt. Opp Minneåsen klarte Emilie kjempe seg med seniorene over. Ingen andre k-junior jenter klarte å henge med disse, og Emilie hadde derfor en relativ enkel jobb med å ta hjem seieren og forsvare sammenlagt ledelsen i Norges cupen. På andre plass noen minutter bak fulgte Martine Gjøs fra Horten og Omegn’s Cykleklubb Tredjeplassen gikk til Thale Kielland Bjerk fra Bærum OCK.

– veldig fornøyd med helgen, det var tung å henge på seniorene, men det var bare å bitte seg fast så godt jeg kunne på Minneåsen og Tajet

Wærenskjold forsvarte laksetrøya

I M-Junior ledet Søren Wærenskjold fra Ringerike Sk sammenlagt etter det første Norges cup rittet i Bergen. Ut på den lange runden ble feltet gradvis redusert og spesielt Minneåsen og Tajet ble utslagsgivende. Langs Hurdalssjøen hadde 5 ryttere kommer seg avgårde. Avstanden ned til det sterkt reduserte hovedfeltet lå stabilt rundt 30 sek helt til rytterne kom inn til runding. På de avsluttende rundene tok Wærenskjold selv ansvar for å prøve å kjøre inn utbryterne. Avstanden minket noe og ut på siste runden lå utbryterne ca 20 sekunder foran hovedfeltet, som nå besto av ca 20 mann. På siste runden ble bruddet kjørt inn og det hele endte i et durabelt spurtoppgjør hvor Norges cup leder Wærenskjold tok spurten foran Kristian Kleiver fra Glåmdal SK. På tredjeplass fulgte Runar Sekse fra Lillehammer CK.

– Deilig å klare å forsvare trøya, så veldig fornøyd med det, sier Wærenskjold

I K-Senior kjørte Ingrid Moe med laksetrøya. Feltet ble som ventet også her skilt kraftig ut over Minneåsen og langs Hurdalssjøen hadde Miriam Bjørnsrud fra Hitec Produc fått en luke på 21 sekunder ned til en gruppe 6 forfølgere som blant annet inneholdt Norges cup leder Ingrid Moe fra Bergen SK. Inn mot Tajet dannet det seg en større gruppe bak Miriam som fremdeles holdt stand alene i front. Opp Tajet fikk hun derimot besøk av 4 andre ryttere. Inn mot runding ble disse derimot innkjørt og det var et samlet felt som la ut på de avsluttende rundene. Det hele endte i et spurtoppgjør hvor Norges cup leder Ingrid Moe tok det lengste strået foran Julie Solvang fra Grimstad SK. Tredjeplassen gikk til Stine Borgli fra Bryne CK.

– Jeg hadde litt problemer i bakkene, men klarte å komme meg opp igjen på flatene. Inn på de korte rundene ble det samlet igjen og vi skjønte ganske fort at det ikke ville være noen som vil klare å komme ifra på slutten så da ble vi i Bergen enige om å kjøre for meg. Så det var en seier for Bergen CK i dag, sier Moe

Dramatikk i M-Senior

I M-Senior ledet Henrik Sandal fra Team Fixit.no sammenlagt i Norges cupen før dagens ritt. Det ble en dramatisk start på rittet da det gikk en stor massevelt etter kun et par mil. Dette førte til at dommerne valgte å nøytralisere feltet og en ny omstart ble tatt langs Hurdalssjøen. Etter omstarten var det flere brudd forsøk, før et større brudd med 21 ryttere kom i fra og opparbeidet seg en luke på drøye 2 og et halvt minutt. Bruddet holdt hele veien inn med et nødskrik og det ble et kjempe spurtoppgjør hvor Kristoffer Skjerping fra Joker tok seieren med hovedfeltet akk i hel. Nummer to ble Johan Hole Mohr fra Stavanger SK. Tredjeplass fulgte Eirik Brulnad fra Sparebanken Sør.

K-Junior

1. Emilie Røe Utvik (Bergen CK)

2. Martine Gjøs (Horten og Omegn’s Cykleklubb)

3. Thale Kielland Bjerk (Bærum OCK)

M-Junior

1. Søren Wærenskjold (Ringerike Sk)

2. Kristian Kleiver (Glåmdal)

3. Runar Sekse (Lillehammer CK)

K-Senior

1. Ingrid Moe (Bergen SK)

2. Julie Solvang (Grimstad SK)

3. Stine Borgli fra (Bryne CK

M-Senior

1. Kristoffer Skjerbing (Joker Icopal)

2. Johan Hole Mohr (Stavanger SK)

3. Eirik Bruland (Team Sparebanken sør)

Komplett resultatliste http://www.eqtiming.no/

Facebook kommentarer