Her er Katushas mange dopingsaker!

Sharing is caring!

Giampaolo Caruso, som kjører for Katusha, har blitt tatt i doping. Det føyer seg inn i en rekke saker med det russiske laget med Norges største sykkelstjerne på lønningslisten.

Caruso var en del av lagets tropp til Vuelta a España som starter lørdag, men den starten kan han se langt etter ettersom han er utestengt.

Saken er bare en i en lang rekke av skandalesaker på det russiske sykkellaget. Faktisk ble laget fratatt World Tour lisensen i 2012, men etter å ha appellert til idrettens voldgiftsrett, CAS, fikk de den igjen.

2009 – To ryttere testet positive for EPO

I mars 2009 ble Christian Pfannberger testet positiv for EPO og fikk livsvarig karantene. Bare en måned senere ble Antonio Colom også testet positiv for stoffet.

2011 – Kolobnev testet positiv for HTC

Katusha-rytterne Vladimir Gusev, Mikhail Ignatiev, Vladimir Karpets og Alexandr Kolobnev kom under myndighetenes søkelys i forbindelse med saken mot den omstridte dopinglegen Michele Ferrari. De slapp alle med skrekken.

Få måneder senere ble Alexandr Kolobnev testet positiv for Hydrochlorothiazide (HCT) under femte etappe av Tour de France 2011. To uker senere viste B-prøven seg også å være positiv for stoffet, som ofte blir brukt til å dekke bruken av andre ulovlige medikamenter.

2012 – EPO og dopinglege-forbindelser

Den russiske rytteren Denis Galimzyanov blir testet positiv for EPO. Han innrømmet senere selv å tatt stoffet i et brev.

I juni 2012 innrømmer en italiensk Katusha-rytter at han hadde benyttet seg av dopinglegen Michel Ferraris tjenester fra 2004 2009.

2015 – Kokain i Touren og gamle EPO-tester

Under årets utgave av Tour de France ble Luca Paolini testet positiv for kokain. Team Katusha trakk omgående den italienske rytteren ut av rittet.

Katusha-rytteren Giampaolo Caruso ble tatt for bruk av epo i en dopingtest fra mars 2012. Han kommer dermed ikke med i Vueltaen.

Både Alexander Kristoff og Svein Erik Bystrøm sykler for laget.

Facebook kommentarer