Ni syklister klare for VM i Terreng

Sharing is caring!

Norges Cykleforbund har tatt ut 9 ryttere til VM i Andorra 31. august-7. september. Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter mener Gunn-Rita Dahle Flesjå og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen begge er klare medaljekandidater på sine respektive øvelser.

dahle gr 2

– Gunn-Rita ligger som nummer to i verdenscupen og har vært sterk i hele år. Pallen er absolutt realistisk og med fullklaff kan det også bli VM gull. Hun har god erfaring med å sykle løp i høyden og har en andreplass fra World Cup i tilsvarende løype tidligere, sier en optimistisk landslagssjef.

Sprinter for medalje

-Ingrid har kjørt tre sprinter tidligere i år som har endt i 2 seiere og fjerdeplass i EM (med velt i finalen). Hun er god nok for seier og har forhåpentligvis marginene med seg i dette mesterskapet, sier Knudsen Storsæter.

Juniorer får sjansen

-Det har vært en vanskelig uttaksprosess etter som VM går 1900moh. I utgangspunktet hadde vi ikke tenkt til å ha med juniorer på et mesterskap i høyden, men de fire har prestert så bra gjennom sesongen at de fortjener en sjanse. Laginnsatsen var veldig god i EM og vi har håp om å få et par ryttere topp 20, sier landslagssjefen.

-Har enda mer å gå på

Sondre har prestert innenfor uttakskriteriene når han har kjørt internasjonalt, og vi tror fortsatt han har mer å gå på. Han syklet et veldig bra løp i Danmark i starten av august. For å prestere på dette nivået er man også avhengig av en god startposisjon, noe Sondre nå har, forteller Knudsen Storsæter.

Ulltang og Leivsson

-Eirik Ulltang gjorde et veldig bra EM og ligger som nummer 12 i World Cupen sammenlagt. Han skal være god nok for en topp 10-15 plassering, sier landslagssjefen.

-Isak Leivssonhar løftet seg etter en litt tung sesongstart til å være en stabil finalrytter i Utfor. Han ble nummer 29 og 32 på de to siste World Cupene, og kan klare topp 20 plassering i VM, avslutter Knudsen Storsæter.

Det kan bli tatt ut flere ryttere etter helgens World Cup i Italia.


 

Følgende utøvere ble tatt ut i dag:

Terreng rundbane

Kvinner elite: Gunn Rita Dahle Flesjå, Sola CK/Multivan Merida

Menn U23: Sondre Kristiansen, Rye SK/Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott

Menn junior: Petter Fagerhaug, Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott

Menn junior: Sigurd Salberg Pedersen, TVK sykkel

Menn junior: Eirik Pettersen, Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott

Menn junior: Martin Siggerud, Soon CK

Terreng Sprint

Kvinner elite: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK/ Sepura Toyota racing with Birk

Trial

Menn elite: Eirik Ulltang, Hardanger Sykkelklubb

Utfor

Menn elite: Isak Leivsson, Sandnes Sykkelklubb

Facebook kommentarer