Hjelperytter slo favoritten på fjelltopp

Sharing is caring!

Fabio Arus hjelperytter Mikel Landa var sterkere enn kapteinen på 15. etappe i Giroen.

 landa giro

Astana-kapteinen Fabio Aru gjorde søndag et forsøk på å vippe Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) vekk fra sammenlagtledelsen i Giro d’Italia

Det italienske sammenlagthåpet hadde dog ikke kreftene. Deretter endte Arus spanske hjelperytter Mikel Landa med å ta seieren på den avsluttende fjelltoppen i Dolomittene.

Contador forsvarte altså ledelsen og økte avstanden til Fabio Aru til to minutter og 35 sekunder.

Høyt tempo

Tempoet var høyt dagen gjennom da Contadors Tinkoff-Saxo-hjelpere satte et høyt tempo i feltet.

Giovanni Visconti (Movistar) kjempet lenge i et utbrudd for etappeseieren, men 20 kilometer fra mål ble italieneren hentet.

Visconti hadde hatt forskjellige partnere i frontgruppa, og til slutt klarte kun Hubert Dupont (AG2R) å henge på. Da Visconti til sist lot seg sluke av Contador-gruppa, slo Dupont kontra, men kreftene strakk ikke til, og etter fem-seks kilometer ble også han hentet.

Fabio Aru hadde hjelp

Det kvelende tempoet opp ad den avsluttende stigning mot skisportsbyen Madonna di Campiglio minimerte tetgruppa med de to mest seriøse sammenlagtkandidatene, Contador og Fabio Aru (Astana), til 13 ryttere.

Fabio Aru hadde med seg to hjelpere – den ene Mikel Landa – og de satte et hårdt tempo – mens Contadors lagkamerater på det tidspunkt var brent ut. Det så ut til at Aru pønsket på et angrep.

Contador måtte slippe

Med fem kilometer tilbake var tetgruppa nede på åtte ryttere, og Fabio Aru lå på hjul til hjelperen Landa med Contador like bak seg.

Like etter satte Landa et eksplosivt tempo, men kun Contador klarte å svare igjen og Fabio Aru måtte slippe. Spanske Landa måtte senke farten så Astana-kapteinen Fabio Aru igjen kunne få kontakt.

Helt samme scenario utspilte seg en gang til, og på den siste kilometeren kjørte Mikel Landa vekk fra de to sammenlagtfavorittene og tok seieren.

Russiske Yury Trofimov (Katusha) fikk klemt seg forbi Contador og Aru, som endte på tredje- og fjerdeplass.

contador gro rosa

Alberto Contador utvidet sammenlagtledelsen.

Facebook kommentarer