Råsterke Fredrik Strand Galta kjørte proffene av hjulet

Sharing is caring!

Pressemelding: Fredrik Galta klinket til på de siste 2 km og kjørte deler av verdenseliten av hjulet. Kun en rytter var foran, Valstad fra Team Sparebanken Sør. Kristoff, Nordhaug og Boassen Hagen ble satt igjen av Coop ØsterHus rytteren på de siste to kilometerne.

galta 2Avstanden opp til Valstad ble for stor, men Galta kom inn 3 sekunder foran Kristoff på 3 plass som tok spurten i gruppen bak. En knallsterk prestasjon som også sikret 3 plass i poengkonkurransen.

Rittet startet i høy fart fra Flå retning Hønefoss. Men det skulle gå noen km før en sjumannsgruppe skulle få gå. Etter flere forsøk og mange bruddforsøk kom endelig en syvmannsgruppen av gårde etter ca 30 km. Vi hadde ingen av våre med, men dette var også planen.

Vi hadde kun tre ryttere igjen og vi ville være med i finalen. Derfor satt vi rolig frem til smårundene.

Tinkoff – Saxo kontrollerte sammen med Katusha og Caja Rural dette bruddet på sju. Avstanden var på det meste 3 min og ble minket hele tiden inn mot smårundene. Det så ikke til at bruddet skulle gå, men Vangstad fra Sparebanken Sør ville det anderles.

Inn på siste runde a 12 km som ble kjørt tre ganger, støtet han fra feltet. Han kom kjapt opp til Breen, Lotto – Sodal. Inn på de siste tre kilometerene satt vi med Galta og August i feltet som hadde 40 sekunder opp til Vangstad.

Cirka to kilometer før stakk Galta og fikk kjapt en god luke.

Inn mot mål nærmet han seg Vangstad kraftig, men avstanden var for stor og Valstad tok en imponerende seier.

11 sekunder bak kom Fredrik Galta noen sekunder foran en sterkt spurtende Alexander Kristoff.

August Jensen kom også inn på en solid plassering med en 20. plass, i gruppen noen sekunder bak Kristoff. Sterkt kjørt av August Jensen som virkelig er på vei mot storformen i kommende Tour des Fjords.

Markus Hoelgaard bidro også sterkt til dagens prestasjon med hjelpen for Fredrik og August.

Neste ritt er Tour des Fjords som starter Onsdag.

Facebook kommentarer