Ingen suksess på U23 fellesstarten

Sharing is caring!

Det ble ingen god dag for U23 landslaget under dagens VM fellesstart i Richmond. Beste norske ble til slutt Truls Engen Korsæth på 38. plass.

VM15 felles

For et lag som nylig ble nummer 2 i nations cup for U23 var naturlignok dagens resultater svært skuffende.

– Sykling er ikke enkelt. Hadde det ikke vært det hadde vi blitt verdensmestere hvert år. Resultatet i dag er først og fremst et kollektiv svikt på posisjonering og kommunikasjon underveis. Dette er en VM løype som viser seg å være mere krevende enn antatt på forhånd, sa landslagssjef Stig Kristiansen.

Manglende samarbeid kostet krefter

Selv om det norske laget hadde 5 ryttere igjen inn i finalen, var ingen sterke nok til å henge med helt i teten.

– Jeg følte meg ikke superbra, men helt greit. Vi blir litt hindret av uhell på slutten, men det er bare å takke seg selv for at vi sitter for langt bak. Vi jobber for dårlig sammen og da bruker vi for mye krefter, sa Anders Skaarseth etter målgang.

Næringstom Hoelgaard

Daniel Hoelgaard var på forhånd anset som lagets sterkeste kort.

– Jeg følte meg ok i starten, men utover i rittet ble jeg mer og mer tom fordi jeg slet med å få i meg næring. I finalen ga jeg beskjed om at de andre måtte kjøre for egne resultater, fordi jeg var helt ferdig, sa Daniel Hoelgaard etter rittet.

Røinås knakk sykkelrammen

Fridtjof Røinås sto etter hvert av VM fellesstarten etter å ha vært involvert i uhell tidlig i rittet.

– Først knakk ramma på førsterunden. Etter det syklet jeg på reservesykkel som aldri er optimalt. Jeg måtte bruke en del krefter på å komme opp og havnet flere ganger i trøbbel på grunn av velt foran meg, sa Fridjof Røinås etter rittet.

Norske resultater:

Truls Engen Korsæth nr 38

Anders Skaarseth nr 42

Daniel Hoelgaard nr 73

Odd Christian Eiking nr 74

Markus Hoelgaard nr 91

Facebook kommentarer