Kaotisk avslutning da arrangørtabbe avgjorde

Sharing is caring!

Det var lenge lite å skrive hjem om etter dagens 152,5 km lange etappe i Portugal som var flat og det ble som forventet samlet felt mot mål.

 Fredrik Galta som var så nære på 1. etappen i går, kjørte offensivt i dag også og med tanke på sammendraget var han påpasselig i en innlagt spurt og fikk med seg 2 bonussekunder.  Mye har handlet om Galta så langt og på sammenlagtlisten forventes det at han er i topp 10 nå, selv om den offisielle listen i skrivende stund ikke er lagt ut enda.  

Ved 10 km merket prøvde han seg på nytt med et bruddforsøk men ble innkjørt igjen med 7 km til mål. I forberedelsene til spurten skulle det kjøres for Håvard Blikra, også det først og fremst med tanke på sammendraget men en feil anvisning fra arrangøren førte til at flere ryttere havnet på feil side av en rundkjøring og ble ledet inn på en del av veien som var avstengt fra den riktige siden som gikk parallelt. Rytterne måtte bremse helt ned for å forflytte seg over og mistet muligheten til en god plassering, men fikk samme tid som vinneren. 

Alle Team Coop – Øster Hus rytterne er hele og friske og Blikra, Jensen og Galta starter igjen i morgen med et langsiktig mål om podiet i sammendraget når 3. etappen på hele 189,6 km går i nok en flat løype.  

Facebook kommentarer