Koster vant siste etappe

Sharing is caring!

Pressemelding: Det ble seier til Anouska Koster på den tredje og siste etappen i Ladies Tour of Norway, mens hjemmehåpet Emilie Moberg spurtet inn til en flott andreplass like bak. Gårsdagens etappevinner Lucinda Brand vant rittet sammenlagt.

koster ladies

Til tross for flere bruddforsøk underveis var det et samlet hovedfelt som ankom Halden sentrum for tre avsluttende runder. På den andre runden slo feltet sprekker og en gruppe på 7 ryttere opparbeidet seg et forsprang i front. De så seg aldri tilbake og kunne spurte om seieren seg imellom Nederlandske Anouska Koster viste seg raskest og vant, mens Emilie Moberg tok andreplassen. Lucinda Brand i den lille ledertrøyen var også med i 7 mannsbruddet og hadde full kontroll på sammenlagtseieren.

– Jeg liker virkelig dette rittet og løypen de har laget. Jeg er veldig fornøyd med sammenlagtseieren og håper å komme tilbake neste år, sa sammenlagtvinner Brand etter målgang.

Fornøyd Moberg

Emilie Moberg sikret seg med dagens andreplass en fin femteplass sammenlagt. Hun vant med det trøyen for beste norske rytter, og fikk i tillegg laksetrøyen for etappens mest offensive rytter.

– Jeg er kjempefornøyd med andreplass. Jeg var ganske nærme seieren som egentlig var målet. Formen har ikke vært helt topp under dette rittet, men jeg visste at alt kunne skje om jeg var med på slutten. Det var ideelt med tre Raboliv ryttere som kjørte hardt i brudd og gjorde det vanskelig for rytterne bak å tette luken, sa Moberg etter målgang.

Susanne Andersen endte opp som nest beste nordmann sammenlagt på 9. plass, etter å ha blitt nummer 18. på avslutningsetappen.

Facebook kommentarer