Seier til Bøe Jacobsen og Siggerud i NC 9 sprint Festningsrittet.

Sharing is caring!

Pressemelding: Det ble seier til Ingrid Sofie Bøe Jacobsen og Martin Siggerud i søndagens sprint under Festningsrittene i Trondheim som var NorgesCup i terreng rundbane.

boe jacobsen siggerud
I kvinneklassen ble junior og senior satt sammen med jentene ned til 13 års alderen. Det ble flere spennende dueller og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen  utpekte seg som en klar favoritt i den harde løypen i Trondheim. Alt var klart for en flott duell mellom Bøe Jacobsen, Elisabeth Sveum og Linn Gustafzzon i finalen.

Bøe Jacobsen tok en klar seiere foran Sveum, med overraskelsen Martine Opsahl på tredjeplassen. Bøe Jacobsen øker dermed ledelsen sin i NorgesCupen foran Sveum.

– Jeg trengte en seier etter rittet i går som jeg ikke er fornøyd med, sier Bøe Jacobsen.

– Jeg skal kjempe for å beholde trøya resten av NorgesCupen, sier Bøe Jacobsen.

I herreklassen ble junior og seniorklassen slått sammen og det var norgesmesteren Martin Emil Siggerud som var den store favoritten.

Etter svært sterk kjøring i heatene var han klar for en finale med flere av favorittene. NorgesCup lederen i M Senior Petter Fagerhaug ble slått ut i en av kvartfinalene og var ikke med i det sterke finalefeltet. Det lå lenge an til å bli to ryttere fra Soon CK med Siggerud og Tobias Johannessen på pallen, men sistnevnte hadde et fall og var ute av medaljekampen.

Siggerud tok en overlegen seier foran gårsdagens vinner Emil Linde. Dermed tok Siggerud en ny sterk seier foran alle juniorene og seniorene og øker dermed ledelsen sin i NorgesCupen foran Johannessen.

– Det var veldig kjekt å kjøre sprint mot seniorene i dag, sier Siggerud.

K 13+
• 1.Ingrid Sofie Bøe Jacobsen (Sepura XC Superior / Halden CK)
• 2.Elisabeth Sveum (Sk Rye Sykkel)
• 3.Martine Opsahl (IF Frøy Sykkel)
M 17+
• 1.Martin Emil Siggerud (Soon Ck)
• 2.Emil Linde
• 3.Torjus Bern Hansen (SK Rye Sykkel)

Facebook kommentarer