Kristoff går for VM-tittelen

Sharing is caring!

Alexander Kristoffs 2014-sesong var av det solide slaget. Neste år sikter den norske spurteren enda høyere, med VM i Richmond, USA som det største målet.

2014-sesongen ga Katusja-rytteren fra Rogaland en rekke høydepunkter. Neste år håper han å heve prestasjonene ytterligere.

For etter seirer i Milano – San Remo og to etappeseirer i Tour de France drømmer han om å bli verdensmester i amerikanske Richmond til høsten.

– Jeg skal forsøke å vinne alt jeg kan, og det ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse om jeg vant VM. Du kan ikke vinne alt, men vi skal selvsagt forsøke å vinne alt vi stiller opp i, sier Kristoff til Cyclingnews. Den avsluttede sesongen ser han ingen grunn til å være misfornøyd med.

– Forrige sesong var fantastisk for meg. Jeg vet at jeg er blant de aller beste i verden, selv om jeg kanskje ikke er den beste. Jeg kan definitivt få gode resultater i alle løp, sier nordmannen.

Vil til Frankrike

Sammen med resten at Katusja-laget er han nå på treningsleir i Spania foran den kommende sesongen. Den starter med Tour of Qatar i januar, hvor han har lave forventninger. Deretter venter et nytt forsøk på å vinne Milano – San Remo som årets første store mål.

Til Cyclingnews sier han at han ser for seg deltakelse i Tour de France kommende året.

Det etter at det i høst har vært spekulert i om laget ønsket å satse på Joaquim Rodríguez som spurter der, og dermed kan komme til å sende Kristoff til Giro di Italia isteden. Men 27-åringen mener det er plass til både ham og spanjolen.

– Jeg tror det kan være bra for oss begge, slik at vi kan dele på presset. Så lenge han har en sterk klatrer med seg, slik som Moreno, og dermed ikke er alene, så vil han klare seg. Jeg tror det kan fungere. Så trenger vi selvsagt noen som er allsidige og kan bidra både i fjellene og på de flate etappene, mener Kristoff.

Nye regler

I 2015 har Tour de France gjort om på reglene for å vinne den grønne sprinttrøya. Nå skal etappevinnerne belønnes i enda større grad enn de har blitt tidligere, noe som skal gjøre konkurransen mer åpent.

– Jeg tror de nye reglene kommer til å gjøre det mer spennende. Jeg tror ikke det står bare mellom meg og Peter Sagan. Også Mark Cavendish og Marcel Kittel kommer til å være med i kampen, sier Katjusja-rytteren. (NTB)

Facebook kommentarer