Astana-ansatte møtte Armstrongs dopinglege

Sharing is caring!

Gazetta dello Sport skriver at italiensk politi har beviser for at Michele Ferrari har møtt Astana-ansatte.

Astanas forhåpninger om å bli i sykkelsportens gode selskap fikk seg mandag et hardt slag.

Det kasakhiske laget står i øyeblikket i fare for å miste World Tour-lisensen på grunn av fem verserende dopingsaker – tre av dem hører til på Astanas kontinentallag.

Den italienske sportsavisa Gazzetta dello Sport hevder at italienske anklagere har beviser for at flere Astana-ansatte i november 2013 møtte den omstridte legen Michele Ferrari i forbindelse med en treningsleir.

Hjalp Armstrong til Tour-seiere

Ferrari var legen som Lance Armstrong samarbeidet med da texaneren ved hjelp av doping jukset seg til sine sju seiere i Tour de France fra 1999 til 2005.

Anklagerne fra Padova har gjennom flere år etterforsket Michele Ferraris aktiviteter, og ifølge Gazzetta dello Sport vil de snart levere 500 sider med beviser, blant annet med navn på 90 sykkelryttere, til den italienske olympiske komité (Coni).

Et av bevisene er et bilde fra Astanas treningsleir i Montecatini Terme i november 2013 hvor flere Astana-ansatte ses sammen med Michele Ferrari, skriver avisen.

Utestengt på livstid

Den omstridte er av Coni og det amerikanske antidopingbyrået (Usada) utestengt fra all idrett på livstid. Det er videre forbud for utøvere å være i kontakt med Ferrari.

De siste årene år har rytterne Filippo Pozzato, Michele Scarponi og Giovanni Visconti mottatt karantener av tre måneders varighet for å konsultere legen.

Det er ventet at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) denne uka vil vurdere om Astana kan beholde lisens til å delta i de aller største rittene i World Touren neste år.

Facebook kommentarer