Kristoff kun ett poeng unna grønn trøye

Sharing is caring!

Italienske Gianni Moscon (Sky) tok seieren på tredje etappe i Arctic Race of Norway, og vant dermed et halvt tonn laks. Beste norske ble Odd Christian Eiking (FDJ) på femteplass.

moscon arn16 3

Kristoff plukket spurtpoeng, og er etter løpet kun ett poeng bak både Van Poppel og Degenkolb i kampen om den grønne trøya.

En knalltøff etappe med flere bakker, regn, vind og lav temperatur var ikke nok til vippe Sky-rytteren Moscon av pinnen, som vant med 11 sekunder foran andremann Stef Clement (IAM). Italieneren var meget begeistret i målområdet etter rittet, både med seieren og med premien.

– Laget jobbet perfekt og vi var tre ryttere som alle var i en god posisjon i den siste bakken. Jeg kjent at jeg hadde gode bein, og er veldig glad for min første seier som profesjonell. Premien passer meg også veldig bra, da jeg er veldig glad i laks, sa Gianni Moscon etter målgang.

Avslutningen var årets tøffeste i Arctic Race, med en 8,9 km stigning på 6,4% til toppen av Korgfjellet. Lagkameraten til Moscon, Lars Petter Nordhaug, prøvde seg opp finalebakken med flere rykk uten å få den nødvendige avstanden, og fjorårsvinner Rein Taaramae var lovende plassert i begynnelsen av bakken, men kom til slutt inn til en 19. plass, over minuttet bak Moscon.

Kristoff måtte kjempe

Alexander Kristoff kjempet hardt opp den siste bakken, men måtte etter hvert gi tapt for klatrerne. Han ligger nå på 15. plass i sammendraget, ett minutt og fire sekunder bak Moscon. Nordhaug ligger på plassen bak, med ett minutt og tolv sekunder opp til lederen.

Tom Van Asbroeck fra Team LottoNL-Jumbo leder kampen om klatretrøyen. Dagens vinner Moscon har nå både den blå og oransje sammenlagttrøya og den hvite ungdomstrøya. I kampen om sistnevnte ligger Eiking på andreplass, 34 sekunder bak.

Dagens etappe begynte i Nesna, og gikk over Sjonfjellet til Mo i Rana. Deretter gikk turen opp til Langfjellet før det igjen gikk gjennom Mo i Rana og sørover mot Korgen.

Facebook kommentarer