Kristoff toppet sesongstarten fra 2015

Sharing is caring!

Alexander Kristoff vant 6. og siste etappe av sykkelrittet Oman rundt. Det var hans femte seier i 2016, men først neste helg får nordmannen testet seg mot de beste klassikerrytterne.

Søndagens etappeseier gjør at Katjusja-rytteren forbedret sesongstarten fra 2015. Da vant Kristoff tre etapper i Tour of Qatar og en i Oman. I år vant han like mange i Qatar, men to i Oman.

– Det er litt vanskelig å sammenligne, ettersom hvem som stiller i rittene alltid vil være annerledes. Det blir lettere å vurdere etter Omloop og Kuurne neste helg. Da kommer flere av de beste klassikerrytterne, sier trener Stein Ørn til NTB.

På søndagens etappe vant 28-åringen foran Zico Waeytens og danske Søren Kragh Andersen.

– Jeg følte meg bra, men også laget var supersterkt i dag. Dima Kojsonsjuk gjorde en utmerket jobb hele dagen foran i feltet, holdt bruddet på to minutter og sparte energi for de andre lagkameratene, sa Kristoff i en pressemelding fra Katjusja.

– På de siste rundene var den noen angrep fra front, men Michael Mørkøv og Marco Haller kontrollerte alt. I finalen gjorde Marco igjen en fenomenal jobb fra to kilometer til de siste 500 meterne, mens det var Jacopo Guarnieri, som ledet meg fram til de siste 200 meterne. For meg var det bare et spørsmål om å holde farten og avslutte dagen med seier.

Har ikke tro på seier

Kun to etapper der Kristoff har hatt seierssjanse har han ikke vunnet i sesongstarten. Nordmannen var med i avslutningen på første etappe av Tour of Qatar, men nådde ikke helt opp der. På lørdagens etappe i Oman, der Boasson Hagen vant, var han nære ved å henge med teten over den avgjørende stigningen.

Tross den strålende sesongstarten, tror ikke Ørn på full klaff for Kristoff allerede i oppvarmingen til de store klassikerne med Omloop og Kuurne– Brussel– Kuurne neste helg.

– Alex trenger ofte noen løp til å komme i gang. Nå begynner andre type løp. I Qatar og Oman har det vært spurt, men framover er det kamp om posisjonen gjennom hele løpet og han må henge med over bakketoppene, sier Ørn.

Etappeseirene i Midtøsten tror stefaren likevel vil slå veldig positivt ut. Det gir selvtillit for hele laget.

– Det er viktig å vise at laget har gjort riktig å gjøre de investeringene rundt Alexander som de har gjort. Posisjonen hans er styrket og laget får selvtillit. Vi har fått igjen for den jobben vi har gjort med strukturen i vinter. Hadde han fått en dårlig sesongstart ville det vært mye usikkerhet, sier Ørn.

Trent mot klassikerne

I hele vinter har fokuset vært på klassikerne. Dermed er det å bygge enda sterkere basisfysikk blitt prioritert.

– Han har trent fem prosent mer enn tidligere år. Nå kan han slippe opp belastningen og kjøre seg i form gjennom løp. Nå kommer de ganske tett, sier Ørn.

Også norske Boasson Hagen har startet året bra. Han står med en etappeseier fra Qatar og to fra Oman.

Italienske Vincenzo Nibali stakk av med sammenlagtseieren i Oman Rundt etter at verken Boasson Hagen eller Kristoff hang med på den tøffeste etappen.

Facebook kommentarer