Kristoff vant avslutningsetappen for femte gang

Sharing is caring!

Foto: Szymon Gruchalski

Alexander Kristoff vant den avsluttende etappen i Tour of Norway i Stavanger for femte gang.

Til tross for en tøff stigning opp «Grisabakken» få kilometer før målgang, så ble det spurtoppgjør på den 151,2 kilometer lange etappen med start og mål i Stavanger.

Der var det Kristoff som var sterkest.

– Det er stort for meg. Jeg har ikke vunnet så mye i år. Det er en lettelse å ta en seier på hjemmebane, sier 35-åringen til TV 2.

Spurten var imidlertid så tett at det tok flere minutter før vinneren ble kåret.

TV-bildene viste at Kristoff var akkurat foran dansken Tobias Lund Andresen.

Seieren var hans andre for året. Kristoff har i alt vunnet avslutningsetappen i enten Tour of Norway eller Tour des Fjords fem ganger. Triumfen var hans 88. i karrieren.

Stort tempo

Den første timen av rittet gikk unna i et forrykende tempo der speedometernåla viste 49, og det høye tempoet gjorde at bruddet aldri fikk slappe av. De fikk aldri mer enn to minutter til et jagende felt som prøvde å utnytte sidevindspartiene langs Orrestranden.

Andre gangen opp Grisabakken slo bruddet sprekker der flere falt av, mens Tudor Pro Cycling Team satte opp farten i feltet.

Siste gangen opp Grisabakken kontrollerte INEOS Grenadiers for å beskytte sammenlagtleder Ben Tulett.

Mike Teunissen (Intermarché – Wanty – Circus) var førstemann som angrep og det oppsto småluker. Det ble raskt tettet, og det hele samlet seg for en spurt med et redusert felt.

Alexander Kristoff (Uno-X Pro Cycling Team) klarte å bite seg med over Grisabakken, og etter et sterkt opptrekk av norgesmester Rasmus Tiller, klarte Kristoff nok en gang å ta seieren på oppløpet i Vågen etter en tett duell på de siste meterne.

Det var briten Ben Tulett (Ineos) som vant rittet sammenlagt med fem sekunder ned til lagkameraten Magnus Sheffield. Thibau Nys (Trek) ble nummer tre. Nys tok poengtrøya.

– Det er sannsynligvis min største seier i karrieren så langt. Det er et stort øyeblikk for meg, sa 21 år gamle Tulett.

Resultater