Kvinnetrio uttatt til VM Terreng Maraton

Sharing is caring!

Troppen til VM Terreng Maraton i Val Gardena er tatt ut. Det blir tre dyktige kvinner som skal kjempe om heder og medaljer for Norge 27. juni, i de italienske Dolomittene.

Rytterne er:

Gunn-Rita Dahle Flesjå, Sola CK/Multivan Merida
Borghild Løvset, Orkla CK
Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Nesset CK

– Rytterne våre har vist sterk kjøring i EM med 4. og 5. plass, og Gunn-Rita og Hildegunn var begge med i gruppa som kjempet om en pallplass, sier landslagssjef Eddy Knutsen Storsæter.

– Borghild har tidligere vist at hun holder et meget høyt internasjonalt nivå i denne type løyper, konstaterer landslagssjefen.

Løypen går i et område med svært tøffe stigninger. Jentene skal igjennom 60 km med totalt 3400 meter stigning. Det meste av rittet foregår på snitthøyde i overkant av 1800 menter over havet.

– Lars Granberg har tidligere i år vist at han er en rytter å regne med i årene som kommer, sier Knutsen Storsæter. – Vi har i samråd blitt enige at årets VM ikke er rittet for han, og han satser heller på oppgaver som er mer i tråd med hvor han er akkurat nå. Neste års VM passer mye bedre, og er et stort mål neste sesong, avslutter landslagssjefen.

Facebook kommentarer