Kwiatkowski vant Clasica Ciclista Sebastian

Sharing is caring!

Polske Michal Kwiatkowski (Sky) vant lørdag Clasica Ciclista San Sebastian da han i en spurt tok seieren i en gruppe på fem ryttere.

Han vant foran Mikel Landa (Sky), Tony Gallopin (Lotto Soudal), Samuel Dumoulin (AG2R) og fjorårsvinner Bauke Mollema (Trek).

Kwiatkowski, som har bevart formen fra Touren, var på papiret den raskeste av de fem rytterne, og den statusen levde han opp til.

Sky-laget spilte kortene helt riktig, men det skulle også jobbes hardt hele dagen for seieren kom i hus.

Etter cirka ti kilometer av den 231 kilometer lange løypa fikk et utbrudd ei luke til feltet.

Utbruddet økte avstanden til feltet, og da det var kjørt 137 kilometer og rytterne for første gang kom frem til stigningen Jaizkibel, var avstanden ned til feltet på 5 minutter og 20 sekunder.

Så tok feltet kontroll over rittet, og ført an av Sky holdt feltet utbruddets forsprang nede på fire minutter. Som rittet skred frem, ble forspranget mindre.

Da det var 57 kilometer igjen til mål, ble utbruddet hentet. Det resulterte i at det ble satt inn adskillige angrep, men ingen lykkes med at få til ei ordentlig luke.

Med 40 kilometer til mål lykkes det for en gruppe med blant andre den italienske Sky-rytteren Gianni Moscon å få skapt luka.

Gruppa vokste til 16 ryttere før Moscon stakk av med 25 kilometer til mål. Han måtte se seg innhentet som eneste mann i spissen etter 15 kilometer.

På de siste kilometerne sto det klart at vinneren skulle finnes mellom Landa, Gallopin, Kwiatkowski, Dumoulin og Mollema som hadde distansert seg fra feltet og dannet en gruppe.

Sky hadde fordelen med to ryttere, og på oppløpet viste Kwiatkowski at han var den raskeste av da han tok seieren.

Kwiatkowski er tidligere verdensmester på landevei fra 2014, og polakken vant også vårklassikeren Amstel Gold Race i 2015.

Facebook kommentarer