Landslag BMX 2016

Sharing is caring!

Norges Cykleforbund (NCF) har tatt ut tre ryttere for å representere landslaget i BMX fra og med 1.1.2016.

Elite menn

Tore Navrestad, Sviland BMX

Damer Junior

Silje Gloslie Fiskebekk, Sviland BMX

Marita Laksesvela Sandnes BMX

Håper på Rio-tur

– Tore fortsetter på laget og er klar for sin 2.sesong som senior utøver. Vi må være ærlige å si at OL kvalifikasjon er fortsatt et mål som vi jager etter. Dette er setinhardt og det er kun plass til 32 utøvere her. Foreløpig ligger vi ikke an til en plass men det er muligheter både på individuell ranking og på VM. OL er ikke alt, men det er innen rekkevidde og et viktig løp å ha med seg med tanke på 2020, sier landslagstrener Sebastian Kartfjord.

To nykommere

– Silje og Marita er nye tilskudd til laget. De blir junior-ryttere i januar og er da offisielt inne på landslaget fra 01.01.2016. De er likevell tatt med i treningsarbeidet fra og med nå, slik at de kan forberede seg best mulig. Begge har kjørt finaler i Europacup i år og førstnevnte har også vunnet Europacup løp. Det blir en spennende sesong der mange av neste års Europacup runder går i Supercross format, sier Kartfjord.

Flere kan få sjansen

Fast landslagsplass skal gi en trygghet gjennom hele året. Likevell blir internasjonal deltakelse vurdert gjennom sesongen.

– For ryttere utenom landslaget vil vi gjøre lignende ordning i 2016 som i år, der de som presterer godt nok kan få gjøre landslagsoppdrag basert på gode resultater. Treningen mot 2016 startet 1.november for alle tre, men før vi setter strek for året skal Troe kjøre klassikeren St Etienne i desember, avslutter landslagstreneren.

Første konkurranse 2016 blir allerede i februar i Franske Caen.

 

Facebook kommentarer