Landslagsuttak til ungdommens Tour de France

Sharing is caring!

Norges Cykleforbund har tatt ut seks ryttere til Tour de l’Avenir som arrangeres 22-29. august.

– Laget er først og fremst satt opp med tanke på et topp sammenlagtresultat med Lunke og Eiking. Bak dem har vi med Lukkedahl og Skaarseth som begge er solide i fjellene. Lunke ble 11 sammenlagt i fjor og viste god progresjon i Valle d’Aosta. Det gir oss forhåpninger om en topplassering, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

Røinås og Hoelgaard på etappejakt

– Løypen er litt mindre klatrepreget enn i fjor, men det er fortsatt harde fjell på noen etapper. På de første litt lettere etappene kommer Røinas og Hoelgaard inn som vårt forsøk på å få etappeseiere. Daniel har som kjent vært utsatt for en liten bruddskade, og sto over EM. Han er et viktig kort for U23 landslaget i VM senere i høst, og l’Avenir blir også en viktig forberedelse for han med tanke på dette mesterskapet, fortsetter landslagssjefen.

Korsæth ute med skade

Truls Engen Korsæth måtte i likhet med Hoelgaard stå over årets EM på grunn av skade. Han blir heller ikke med i Frankrike i slutten av august.

– Korsæth hadde vært et stort bidrag til dette laget, men er dessverre ute med skulderskade et par uker til. Vi håper han skal være klar for VM litt senere i høst, sier Kristiansen.
Det norske U23 landslaget er ranket som neste beste nasjon i årets Nations

Cup. Tour de l’Avenir er det siste rittet som inngår i årets ranking.

Følgende ryttere er uttatte:
Odd Christian Eiking, Team Joker/Bergen CK
Sindre Lunke, Team Joker/TVK Sykkel
Øyvind Lukkedal, Team Ringeriks Kraft/Ringerike SK
Daniel Hoelgaard, Team Joker/ Sandnes SK
Fridtjof Røinås, Team Sparebanken Sør/ Grimstad SK
Anders Skaarseth, Team Joker/ Lillehammer CK

Facebook kommentarer