Tour des Fjords søker om flytting

Sharing is caring!

Tour des Fjords har søkt det internasjonale sykkelforbubdet (UCI) om ny dato på kalenderen for 2016.

td fjords

I stedet for slutten av mai, som har vært tidspunktet for de seneste to utgavene av Tour des Fjords, ønsker arrangørene nå at flytte rittet til sensommeren, slik at rittet i 2016 vil gå 31. august til 4. september.

– Etter årets ritt besluttet vi oss for å søke om opprykk til syklingens nesthøyeste kategori rett under de store etapperittene som Tour de France. I forlengelse av dette ser vi en plassering etter sommeren som en fordel, forklarer daglig leder i Tour des Fjords, Roy Hegreberg.

Større lag og flere profiler

Hvis den nye datoen blir godkjent har arrangørene store forhåpninger om å kunne vise fram enda flere topplag og internasjonale sykkelstjerner på Vestlandet.

– Etter sommeren er det færre store ritt sammenlignet med vår nåværende plassering i mai. Det vil automatisk gjøre Tour des Fjords mer attraktiv for blant andre de ryttere som ønsker et alternativ til Vuelta a Espana som oppkjøring mot VM, forteller Hegreberg. Han har blant annet fått positive tilkjennegivelser til den nye datoen fra flere lag.

– Det er klart at de norske profilene med Alexander Kristoff i spissen har vært en viktig faktor for den suksessen og store interessen som Tour des Fjords har opplevd de seneste årene. Den nye datoen skal passe godt inn i den kalenderen de norske profilene pleier å kjøre, og samtidig er målet å løfte rittet et steg opp med hjelp fra flere store profiler for også å bli enda større internasjonalt, sier Hegreberg.

Fordel for norsk sykkelksport

Også i forhold til interessen for norsk sykling kan en ny plassering være en fordel. Det vil bety at de tre store norske etapperittene blir litt mer spredt. Både NCF og TV2 støtter søknaden som Tour des Fjords har sendt til UCI.

– Dermed får både de norske lagene og det norske sykkelpublikummet en bedre fordeling av høydepunkter i løpet av sesongen. Det gir også sponsorene mulighet for eksponering på ulike tidspunkter, avslutter Hegreberg.

UCI vil ta avgjørelse om både rittkategori og ny dato for Tour des Fjords under årets VM i Richmond i slutten av september.

Facebook kommentarer