Lykkelig etappevinner som nesten aldri får sjansen

Sharing is caring!

Normalt er Zdenek Stybar (Etixx-Quick-Step) en av de mer anonyme ryttere på et stjernebesatt lag, og det endrer seg nok ikke drastisk, selv om han torsdag vant sjette etappe i Tour de France.

stryrbar tdf15

For tsjekkeren må finne seg i at hans store stund kommer i bakgrunnen etter at lagkameraten Tony Martin brakk kragebeinet på oppløpet og antagelig må forlate rittet.

– Jeg kan kun håpe på gode nyheter, sa Stybar like etter at han hadde kommet i mål.

Ønsket gikk altså ikke i oppfyllelse.

Seieren ble skapt på et imponerende rykk opp den bratte stigningen mot målet i Le Havre, og ingen av de mer prominente avslutterne som Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) eller John Degenkolb (Giant Alpecin) kunne svare tilbake.

Hard tid

– Jeg er ekstremt glad for at laget ga meg sjansen. De andre sa at jeg måtte forsøke noe. Det betyr mye at jeg kunne utnytte muligheten, for det er ikke mange sjanser jeg får i løpet av en sesong, sier Zdenek Stybar.

Han har en fortid som sykkkelkrossrytter, og det har ikke vært en lett overgang å satse helt og holdent på profesjonell landeveissykling.

stybar

Det har vært mange uhell for Styrbar etter at han byttet ut sykkekkrosssykkelen med landeveisykkelen.

– Det har vært harde tider, for det har vært et vanskelig bytte. Jeg har måttet kjempe hardt, og det har vært mange uhell de siste årene, sier Zdenek Stybar.

Seieren er Etixx-Quick-Steps andre etappetriumf i årets Tour de France.

Natt og dag for Etixx-Quick-Step

Facebook kommentarer