Majka skaffet Saxo-Tinkoff enda en etappeseier

Sharing is caring!

Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) vant på pent vis 17. etappe av Tour de France fra Saint-Gaudens til Saint Lary Pla d’Adet. Det var polakkens andre etappeseier i Touren og Tinkoff-Saxos tredje.

majka2

Majka, som opprinnelig ikke var tatt ut til Touren, viste stort overskudd da det siste fjellet skulle bestiges.

Dermed pyntet polakken suksessen som Tinkoff-Saxo har nytt i årets utgave av Tour de France tross kapteinen Alberto Contadors tidlige exit.

Det var først Giovanni Visconti (Movistar) som så ut til å vinne da italieneren stakk alene avsted på den siste stigning en, Saint-Lary Pla d’Adet, som er et fjell utenfor kategori.

Majka stakk

Bakfra i favorittgruppa – med blant andre Vincenzo Nibali i den gule trøya – var Rafal Majka den første til å stikke av sted på det siste fjellet, og polakken kom raskt opp til opp til Visconti – fire kilometer fra mål.

Innen det hadde lagkameraten Nicolas Roche utført et stort stykke arbeide for Majka, som til og med hadde overskudd til å blunke til kameraet da det gikk bratt oppover. Et tegn på overskudd.

Majka viste seg også meget sterkere enn Visconti, som slet og ikke kunne følge med. Også Pierre Rolland (Europcar) forsøkte å hente Majka, men franskmannen var ikke sterk nok.

Majka økte

Heller ikke Joaquim Rodriguez (Katusha) hadde flere krefter på det siste fjellet, og det betydde at Majka økte ledelsen kampen om den prikkede klatretrøya.

Majka forsvarte nemlig med etappeseieren samtidig som ledelsen i kampen om klatretrøya, og det var med den helt riktige strategien.

Manager Bjarne Riis hadde før etappen sagt til Majka at han utelukkende skulle konsentrere seg om å vinde etappen.

– Ta det med ro!

Riis ville ikke ha det til at Majka skulle bruke unødige krefter på de første tre stigningene, og det viste seg å være en klok taktikk.

Rodriguez brukte omvendt masse energi på å ta poeng på i de første fjellene, og han gikk kanskje av samme grunn helt tom da det skulle avgjøres på den siste og hardeste stigningen.

Majka har nå 149 poeng i konkurransen, mens Nibali er nummer to med 118 poeng. Rodriguez har 112 poeng på tredjeplassen.

Nibali fortsatt først

I sammendraget forsvarte Nibali uten de store problemer den gule trøya. Italieneren kom over målstreken som nummer tre – 46 sekunder etter Majka. Visconti ble nummer to – 29 sekunder etter Majka.

Litt lenger nede i sammendraget imponerte særlig de franske AG2R-rytterne Jean-Christophe Peraud og Romain Bardet, som begge forsøker å komme på pallen i Paris.

Peraud klarte å hente tid på landsmannen Thibaut Pinot (FDJ), som allikevel er plassert på tredjeplassen.

Kanskje to franskmenn på pallen

Kanskje kan det hele ende med at to franskmenn kan komme på pallen.

Tourens nummer to, Alejandro Valverde, tapte i hvert fall overraskende tid da spanjolen ikke kunne følge de angrepsivrige unge franske rytterne da de begynte å røre på seg.

Nibali leder med et forsprang på 5,26 minutter ned til Valverde. Pinot på tredjeplassen har seks minutter opp til Nibali. Like etter følger Peraud og Bardet på fjerde- og femteplassen.

Facebook kommentarer