Vincenzo Nibali er kongen av Tour de France

Sharing is caring!

Med aldeles suveren kjøring sikret Nibali sin fjerde etappeseier da Astana-kapteinen torsdag vant 18. etappe som endte opp på det legendariske fjellet Hautacam.

nibali 24072014

Nibali minner om en suveren vinner av det prestisjefylte etapperittet. Bare lørdagens tempo kan endre litt på tidene, men Nibali er alt for langt foran rivalene.

Nibali tok ingen sjanser og klarte stigningen opp til Hautacam på egen hånd. Nesten 13 kilometer før mål sluttet danske Jakob Fuglsang med å kjøre for Nibali efter velutført hjelpearbeid.

Og så var det opp til Nibali å hente lykkejegerne Blel Kadri (AG2R) og Mikel Nieve (Sky) som hadde vært i utbrudd tidligere på etappen, og som de første hadde begynt å kjøre oppover til Hautacam.

Det varte ikke lenge før Kadri ble satt av Nieve, som hadde det noe lettere med å komme opp den bratte stigningen.

Litt lenger bak var det allikevel ikke Nibali, men Chris Horner (Lampre) som var den første fra favorittgruppa til å stikke av. Men Nibali gikk etter med det samme – som den eneste. Horner og Nibali kom raskt opp til Kadri.

Nibali gadd ikke å samarbeide i et trekløver, så italieneren viste kanonformen sin da han med et simpelt rykk gikk alene etter Nieve da det var nesten ni kilometer til mål.

Åtte kilometer fra mål tok Nibali i, ren oppvisning, igjen Nieve, og siden så han seg ikke tilbake.

Det var også hard kamp om den prikkede klatretrøya fordi Nibali kunne ende med også å vinde den ettersom selve etappeseieren ga 50 klatrepoeng.

Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) forsvarte klatretrøya da han heroisk satte i forfølgelse på Nibali. Majka skulle minst ende som sekser hvis Nibali vant, og han endte på tredjeplassen.

Mens Nibali og Majka forsvarte hver deres førsteplass, var det endring i kampen om pallplassene hvor det nå er to franskmenn plassert.

Alejandro Valverde (Movistar) tapte igjen tid, og det betydde at Thibaut Pinot (FDJ), som ble nummer to på etappen, overtok andreplassen – 7,19 minutter etter Nibali.

På tredjeplassen er Jean-Christophe Peraud (AG2R – 7,23 minutter etter Nibali, mens Valverde er ytterligere to sekunder etter på en skuffende fjerdeplass.

Facebook kommentarer