Miriam Bjørnsrud norgesmester

Sharing is caring!

På norgesmesterskapets siste dag var Miriam Bjørnsrud sterkest og ble norgesmester på fellesstart for kvinner. Andreplassen gikk til Cecilie Gotaas Johnsen og tredjeplassen til Ingvild Lorvik.

bjornsrud nmester strek

Etter en uke med mye fart og spenning i Mjøsregionen ble norgesmesterskapet på landvei 2015 avsluttet søndag med fellesstart for kvinner senior.

På startstreken sto 50 kvinner klare for å slåss om den gjeve norgesmestertittelen. Damene skulle igjennom 131 harde kilometer fordelt på fem runder av 21 kilometer samt en avsluttende runde av 26 kilometer som inkluderte den tøffe bakken ved hoppanlegget fra de olympiske leker i 1994.

Første runden gikk relativt rolig for seg og feltet holdt seg samlet. Halvveis ut på andre runde begynte det smått og skje ting i feltet. Ved andre passering hadde tre jenter, Birgitte Ravndal, Camilla S Horneman og Thea Thorsen skaffet seg en ledelse på 28 sekunder ned til hovedfeltet. Bruddet ble imidlertid raskt kjørt inn igjen på den tredje runden.

Neste kvinne til å prøve seg var Vita Heine. Ved passering på Jorekstad hadde hun skaffet seg 38 sekunder ned til en forfølgergruppe ledet an av Cecilie Gotaas Johnsen og ytterligere noen sekunder ned til hovedfeltet. Ved tredje passering hadde ledelsen til forfølgerne økt til 1 minutt og 23 sekunder. Til hovedfeltet var det 2 minutter og 25 sekunder.

På den fjerde runden distanserte Gotaas Johnsen de andre forfølgerne og tok seg opp til Heine. Ute i løypa hadde de rundt ett minutts ledelse på hovedfeltet som begynte å sprekke opp. Ved siste passering før målgang ledet Gotaas Johnsen og Vita Heine med 1 minutt og 12 sekunder ned til restene av hovedfeltet.

I motbakken ved hoppanlegget måtte Heine gi slipp på Gotaas Johnsen, men på toppen fikk hun besøk av en ny lagveninne, Miriam BJørnsrud. Samtidig støtet Ingrid Lorvik fra forfølgerne og passerte toppen 15 sekunder bak de to i tet. Ved passeing Jorekstad var ledelsen økt til 1 minutt og 37 sekunder. 40 sekunder bak hadde Emilie Moberg og Stine Borgli tatt opp jakten på Lorvik og tredjeplassen.

Først til mål kom Miriam Bjørnsrud og ble dermed årets norgesmester på fellesstart. Andreplassen gikk til Cecilie Gotaas Johnsen. De to jentene brukte 3:45:08 på dagens 131 kilometer. Tredjeplassen gikk til Ingrid Lorvik, 01:28 bak vinneren.

bjornsrud nmester


Topp 3:

Miriam Bjørnsrud, Hitec Products/Raumer Rytter SK

Cecilie Gotaas Johnsen, Hitec Products/CK Victoria

Ingrid Lorvik, CK Victoria

Facebook kommentarer