Herman Dahl spurtet til seier

Sharing is caring!

Herman Dahl tok seieren i NM Gateritt på Gjøvik. Tidlig i rittet etablerte det seg en utbrytergruppe med 16 ryttere, primært fra Sparebanken Sør, Team Coop Østerhus og Team Ringeriks Kraft.

dahl hermann

De kjørte i et meget høyt tempo, og skaffet seg en solid luke til gruppen bak. Flere i utrbytergruppen prøvde å stikke fra.

Nærmest var August Jensen, som med tre runder igjen hadde et hederlig forsøk på å komme seg unna resten. Det ble med forsøket for Jensen, og det endte med massespurt, hvor Dahl trakk det lengste strået. Håvard Blikra tok sølvet, mens Syver Westgaard Wærsted tok bronse.

På damesiden ble det kjørt hardt fra start.

Seks ryttere, hvorav fire fra Team Hitec Product, skaffet seg tidlig en solid luke på resten av feltet. Miriam Bjørnsrud dro etter hvert fra resten, og det så lenge ut som hun skulle få sykle alene over målstreken.

Det hadde derimot klubbvenninne fra Team Hitec Product Thea Thorsen planer om å gjøre noe med. Hun tråkket til når det sto igjen tre runder – og klarte å komme seg opp til Bjørnsrud. De to holdt unna resten og det endte med en vennskapelig avslutning hvor Bjørnsrud serverte seieren på sølvfat til lagvenninne Thorsen. Janicke Gunvaldsen tok tredjeplassen.

I menn junior dannet det seg halvveis i rittet en gruppering på ti syklister. Flere prøvde å stikke fra underveis, men det endte opp med at Sedrik Engebø Ullebø klarte å få en luke etter en av de siste svingene før oppløpet, og kunne dermed heve armene i været ved målgang. Sondre Vikøyr og Jonatan Frøyland endte i spurtduell om sølvet – en duell Vikøyr gikk seirende ut av.

Susanne Andersen og Ingvild Gåskjenn har flere ganger tidligere i uken knivet om de gjeveste plassene i kvinner junior. Dagens gateritt ble intet unntak. Duoen fikk tidlig en solid luke på resten av startfeltet. De holdt et veldig høyt tempo og det endte til slutt opp med en spurt hvor Andersen hadde full kontroll. Malin Eriksen tok bronse.

NM i gateritt gikk av stabelen i Gjøvik sentrum. Erik Røste, Totning og president i Norges skiforbund, veiledet publikum gjennom dagen som speaker.

Facebook kommentarer