MTN-Qhubeka vant enda en etappe i Vueltaen

Sharing is caring!

Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka) vant 10. etappe i Vuelta a España da han kom først over målstreken i Castellón etter en massespurt der han henviste John Degenkolb (Giant) til andreplassen.

cerrado vuelta15

Avslutningen på etappen ble hektisk da det ble satset på kryss og tvers fra flere ryttere, men det lykkes å holde feltet samlet inne på den siste kilometeren hvor det var for vanskelig å komme vekk.

Det lykkes ikke John Degenkolb å ta seieren da han ble fanget litt tilbake og for sent fikk satt inn spurten.

Etter noen dager med dramatikk, motorsykkel-påkjøring og velt, som blant annet sørget for at Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) samt Jasper Stuyven (Trek) begge måtte utgå av rittet, kunne feltet se frem til en forhåpentlig litt roligere dag på mandagens 10. etappe.

Den var en kort og kupert etappe hvor rytterne skulle gjennom 146 kilometer fra Valencia til Castellón de la Plana og over en stigning 17 kilometer fra mål.

40 kilometer fra mål kom Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) avsted. Etter ham fulgte en mindre gruppe, og feltet var 42 sekunder etter med 41 kilometer tilbake, og 10 kilometer til stigningen Alto del Desierto de Las Palmas.

Alessandro De Marchi (BMC) forsøkte seg som første mann på stigningen, og flere ryttere forsøkte å komme vekk mens spurtlagene håpet på å få deres beste kort med over stigningen.

De Marchi fikk følge av tre ryttere få kilometer fra toppen, mens Tom Dumoulin i den den røde ledertrøya (Giant-Alpecin) blant annet rørte på seg.

Med 16 kilometer igjen gikk det nedover i et rasende tempo for den lille gruppa, som blant annet skulle holde Giant borte ettersom det var kjørt fort for å hente dem før mål slik at John Degenkolb kunne kjøre spurten.

Giant fikk en hjelpende hånd av Dumoulin, som på i nedoverbakken jaktet feltet i front for å tette de 12 sekunder opp til utbryterne.

Det lykkes å utvide forspranget en lille smule for de tre i front da det gjensto åtte kilometer, men med fem kilometer tilbake var det slutt, og det sultne feltet slukte dem like etter.

Dermed var det lagt opp til en massespurt i et hovedfelt på kun 50 ryttere som også de siste dagene har mistet flere ab de opplagte spurteremnene.

Tom Dumoulin beholder ledertrøya før der tirsdag er hviledag.

Facebook kommentarer