Nibali satte feltet på plass

Sharing is caring!

Vincenzo Nibali satte konkurrentene på plass og kan allerede nå ligne en vinner av årets Tour de France.

nibali

Italieneren fra Astana-laget vant den 161 kilometer lange tiendeetappen fa Mulhouse til La Planche des Belles Filles, en etappe som foregikk i fjellene.

Samtidig kjørte Nibali seg igjen i den gule ledertrøya som han tok fra Tony Gallopin.

Det så ellers ut til at spanjolen Joaquim Rodriguez (Katusha) skulle vinne etappen, men på de siste kilometerne stakk Nibali fra hovedfeltet, hentet Rodriguez og vant etappen. Arbeidet til Rodriques var ikke helt fånyttes ettersom han kjørte seg inn o klatretrøya.

Nå er Nibali plutselig favoritt til å vinne Touren etter at spanjolen Alberto Contador brøt etter en velt tidligere på etappen.

95 kilometer fra mål begynte dramatikken. Alberto Contador veltet og satt forslått i veikanten i flere minutter før han igjen var på sykkelen.

Da var spanjolen allerede fire minutter etter hovedfeltet og rivalene i sammendraget. Han var i tillegg etterlatt uten lagkamerater.

De lot seg falle tilbake til kapteinen og innledet en jakt på hovedfeltet, men etter 20 kilometers jakt måtte Contador innse at han ikke kunne fortsette. Et skadet kne sendte ham ut av Touren.

På det tidspunktet hadde en rekke store profiler lenge ført etappen an i et utbrudd på jakt etter etappeseier og klatrepoeng.

Søndagens tyske etappevinner Tony Martin var en av dem, men med 22 kilometer igjen til mål måtte han gi slipp, tømt for krefter og kalorier.

Knapt 20 kilometer fra mål stakk Joaquim Rodriguez (Katusha) på egen hånd i en jakt på etappeseier, men ved foten av det avsluttende fjellet vel sju kilometer før mål hadde han følge av polakken Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick-Step).

Rodriguez stakk av sted igjen og så ut til å kunne vinne etappen, men samtidig rykkede Nibali fra hovedfeltet. Han hentet Rodriguez knapt tre kilometer fra mål og kunne siden kjøre alene over målstreken som etappevinner.

Han leder nå rittet med mer enn to minutter ned til Richie Porte (Sky). Danske Jakob Fuglsang tapte nesten tre minutter og er ute av toppstriden.

Facebook kommentarer