Norsk banesykling fosser frem!

Sharing is caring!

Bortsett fra Knut Knudsens bravader på 70-tallet, har ikke Norge akkurat dominert internasjonal banesykling. Nå er det andre boller på gang, og i helga fikk vi en norsk pallplass i Nederland.

haakon2

Håkon Frahm Stokka byttet for noen år siden ut sykkelen med vektene og jobber som vekter i Stavanger. Vi har også sett ham som realitystjerne på TV. Nå satser han hundre prosent på banesyklingen.

Etter 11 dager på treningsleir med det norske banelandslaget i Polen hadde han overbevist landslagsledelsen til å delta i Sprint i Nederland.

En morgentrøtt Stokka møtte derfor opp på flyplassen i Warszawa klokken fire lørdag morgen der han reiste til Amsterdam og velodromen der.

Åtte timer senere var han klar på den 200 meter lange arenaen, og første oppgave var Flying start. En sjetteplass av 21 ryttere med tiden 11,7 sekunder var nok til å kvalifisere seg videre.

– Første heat vant jeg, men etter at dommerne hadde sjekket løpsfilmen så de at jeg kom litt ut av «sprinters lane» på slutten, og da diskvalifiserte de meg. Heat to vant jeg etter en ganske close avslutning. De neste to heatene endte med tap ettersom taktikken ikke holdt helt inn. I finalen lå jeg veldig bra an, og hadde høyest fart inn i siste sving. Men ut av svingen, der jeg tråkket til så knakk setet mitt. Dermed måtte jeg avbryte sprinten og endte dermed på 3.plass, forteller Håkon Frahm Stokka til Sykkelekspressen.no.

Som sier seg meget fornøyd med tredje plass i et internasjonalt sprintstevne.

– Dette er en veldig bra oppkjøring mot de kommende konkurransene.

haakon3

Håkon Frahm-Stokka i dyp konsentrasjon før start.

 

Facebook kommentarer