Nibali vant 13. etappe på suverent vis

Sharing is caring!

I stekende varme viste sammenlagtleder Vincenzo Nibali klasser og tok en suveren seier på fredagens fjelletappe i Tour de France.

bett

Nibali tok saken i egne føtter på den siste stigningen som samtidig var årets første utenfor kategori, først med å sykle fra sine nærmeste konkurrenter og deretter å ta igjen to utbrytere og kjøre alene til mål etter 1987 km fra Saint-Étienne til Chamrousse.

Det var italienerens tredje etappeseier i årets Tour.

Dagens store taper var Richie Porte fra Sky. Han innledet dagen som nærmeste konkurrent til Nibali, men kunne ikke være med på slutten og gled helt ut av topp 10.

Porte var først over målstreken hele 8.48 minutter bak vinnertiden. Han ramlet brutalt ned til 16.-plass i sammendraget. Avstanden til Nibali bykset til 11.11 minutter. Dermed brast Portes drøm om en pallplass.

Vincenzo Nibalis nærmeste forfølger er nå spanjolen Alejandro Valverde (Movistar) som mistet litt under et minutt på etappen.

Valverde er 3,37 minutter etter Nibali, som for øvrig satt isolert uten lagkamerater på den siste biten av etappen.

Det skyldes blant annet at danske Jakob Fuglsang veltet i en utforkjøring. Fuglsang veltet da han tilsynelatende traff en sykkelflaske og sykkel gled vekk under ham. .

Dermed mistet Astana-rytteren antagelig sine muligheter for et toppresultat i Touren.

Alexander Kristoff tok det rolig dagen etter sin første etappetriumf i Touren. Katjusja-rytteren ble nummer 128 og var 38.38 minutter bak Nibali.

Tour de France fortsetter med en ny fjelletappe lørdag. Den går over 177 kilometer mellom Grenoble og Risoul.

Facebook kommentarer