Nordhaug kraftig forslått etter stygg Qatar-velt

Sharing is caring!

Lars Petter Nordhaug var innblandet i stor dramatikk i Dubai rundt på sykkel tirsdag. – Jeg så stjerner og er glad det gikk så bra, sier han.

Etter 25 kilometer var uhellet ute for Nordhaug. Han seilte over flere av konkurrentene.

– Det gikk en velt rett foran meg, og jeg hadde akkurat drukket litt da det hendte. Vi var nok oppe i en fart på 50 kilometer i timen. Jeg rakk å bremse litt ned før jeg dundret rett inn i de foran. Jeg gikk gjennom lufta og landet på en fortauskant. Jeg var nesten sikker på at jeg hadde brukket noe i hofta. Jeg så stjerner, sier Nordhaug til NTB.

Dermed ble sesongstarten et mareritt for ham.

– Jeg har en kul på størrelse ned en tennisball på det ene låret. Heldigvis gikk det så bra. Jeg har en gang tidligere vært innblandet i noe lignende, og også da gikk det uten brudd.

– Nå regner jeg med å reise hjem til Norge torsdag. Det tar sikkert noen dager før jeg kan trene igjen. Dette var bittert fordi dette var første rittet med mitt nye lag (Aqua Blue), og jeg hadde trengt de fem dagene sammen med dem, sier Nordhaug.

Han forsøkte å komme seg opp på sykkelen for å fullføre, men det gikk ikke.

– Jeg har sett noen bilder av det, og det ser ikke bra ut.

Marcel Kittel var raskest i spurten og vant etappen. Åpningsetappen endte i en massespurt i nærheten av Atlantis-hotellet i Dubai. Tyske Kittel var sterkest og slo Dylan Groenewegen og Mark Cavendish som tok henholdsvis annen- og tredjeplassen.

Nordhaugs lagkamerat Daniel Pearson var med i et femmannsbrudd som ble hentet inn på vei inn mot målgang.

Truls Engen Korsæth og Amund Grøndahl Jansen var også med i rittet.

Facebook kommentarer