Nordhaug slo knockout på alle

Sharing is caring!

Ingen klarte å hamle opp med Lars Petter Nordhaug på første etappe i Arctic Race of Norway som ble avsluttet på Nordkapp-platået.

nordhaug nord

Noen kilometer før mål stakk Belkin-rytteren fra resten av rytterne.

På den siste mil gjorde Nordhaug to forsøk på å komme seg fri fra tetgruppa. Den første gangen mislyktes den norske Belkin-rytteren, men i annet forsøk var det ingen som kunne henge med. Dermed innkasserte Nordhaug sesongens første etterlengtede seier.

– Jeg tenkte at det måtte bli et hardkjør, slik at spurterne falt av. Derfor gikk jeg den første gangen. Det holdt ikke. Så kom det en gruppe opp, og da klinket jeg til igjen, sa Nordhaug til TV 2 etter målgang.

– Jeg hadde skikkelig lyst til å vinne i dag, sa etappevinneren.

– Greit nok

Alexander Kristoff kom i mål 15 sekunder etter Nordhaug.

– Dette var greit nok. Jeg hadde selvsagt håpet å vinne, men det ble i grunn som forventet. Jeg skjønte at det ville bli tøft, og så at jeg ikke hadde en sjanse mot slutten, sier Kristoff, som kan se frem til en flatere etappe på fredag.

Etappen bød på en spektakulær opplevelse med rein i veien, laveste punkt 200 meter under havet og bakkespurt fem meter under havet, en bakkespurt som ble vunnet av August Jensen (Østerhus) som var en av to som kjempet som spurten etter at feltet hadde hentet opp tre det andre av dagens brudd i den sju kilometer lange tunnelen.

Like etter ble også de hentet før Nordhaug to kilometer fra mål kjørte alene ifra.

Torsdagens etappe var den første av fire etapper i det nordnorske rittet.

Facebook kommentarer