Tror på Nordhaug i nord

Sharing is caring!

Mads Kaggestad utpeker Lars Petter Nordhaug som sin favoritt i Arctic Race of Norway. Han mener en seier kan bli viktig for Tønsberg-guttens sykkelframtid.

nordhaug

Nordhaug har foreløpig ikke forlenget sin avtale med nederlandske Belkin og står dermed uten kontrakt etter årets sesong. Torsdag starter årets Arctic Race of Norway i Hammerfest, og sykkelekspert Kaggestad mener 30-åringen gjør lurt i å bruke etapperittet i Nord-Norge til å vise seg fram.

– For Lars Petter er det selvfølgelig viktig å få til noe, all den tid han er i en forhandlingssituasjon, sier Kaggestad til NTB.

Han tror på Nordhaug som sammenlagtvinner og peker på at årets løypeprofil ikke passer de rene spurterne på samme måte som i fjor. Da sto Thor Hushovd øverst på seierspallen etter avslutningsetappen i Harstad.

– Rittet har en mye tøffere profil i år. Jeg har tro på en ny norsk vinner, og Lars Petter blir min favoritt, fastslår Kaggestad.

Tøffe klatringer

Til start i Hammerfest kommer også Alexander Kristoff og Marcel Kittel – med henholdsvis to og fire etappeseirer i beltet fra årets Tour de France.

Kaggestad tror imidlertid spurtkanonene kan få det tøft allerede på torsdagens åpningsetappe. Den har målgang på selveste Nordkapplatået – Europas nordligste punkt på fastlandet.

– Det blir det kjør i den siste bakken. Toppen kommer bare sju kilometer før mål, hvilket betyr at klatresterke ryttere vil angripe, spår han.

Klatring blir det også på etappe nummer tre, som avsluttes med den 6,9 kilometer lange stigningen opp på Kvænangsfjellet i Troms.

– Her vil jeg tro at rittet avgjøres, sier Kaggestad.

Han trekker fram Cannondale-rytter Oscar Gatto, IAMs Thomas Lövkvist, Katusjas Simon Spilak og BMC-duoen Armael Moinard og Stephen Cummings som potensielle Nordhaug-utfordrere.

Gyllen mulighet

Kristoff og spurtkollega Kittel vil samtidig få sine sjanser til å pynte på egen seiersstatistikk i Nord-Norge. Den andre etappen med målgang i Alta, samt søndagens avslutningsetappe i rundløypa i Tromsø sentrum, bør kunne ende med massespurt.

– Jeg føler ikke noe press på slå Kittel fordi jeg har gjort det så bra i år. Han har vist at han er noe raskere enn meg, men jeg tror jeg kan slå ham på en god dag, sier Kristoff til NTB.

Facebook kommentarer