Norge leder U23 Nations Cup-rankingen etter Fredsløpet

Sharing is caring!

Odd Christian Eiking ble nr. 3 sammenlagt i «Course de la Paix» (Fredsløpet) i helgen, og tok Norge opp i ledelsen på Nations Cup-rankingen, når det gjenstår tre av ni ritt.

eiking freds

Etter en rolig førsteetappe der både Amund Grøndahl Jansen og Odd Christian Eiking måtte i bakken, tok Anders Skaarseth og Sindre Lunke tak på den andre etappen, der mål lå på 1491 moh.

De fikk Eiking i posisjon, og det endte med tredjeplass for det norske landslaget. Amund Grøndahl Jansen måtte bite i asfalten også på denne etappen.

På tredje og siste etappe over 160 km forsøkte laget å bruke all sin styrke på å vinne sammenlagt, men marginene var små, og Odd Christin Eiking måtte se seg slått på målstreken av belgiske Loic Vliegen.

– Det er godt å se at Markus Hoelgaard er greit tilbake etter sykdom og skade, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

– Han klarte seg bra, selv om det meste av vårsesongen er blitt ødelagt for hans vedkommende.  Jeg er også imponert over debutanten vår på U23-landslaget.  Øyvind Lukkedal gjorde en meget god figur både for egen del og for laget, sier Kristiansen.

Østerriske Gregor Mühlberger vant Fredsløpet sammenlagt, med Loic Vliegen fra Belgia på andreplass. Odd Christian Eiking var fattige sju sekunder bak.

Norge ligger nå et poeng foran Danmark på Nations Cup-rankingen med 66 poeng. Deretter følger Italia på en tredjeplass med 58 poeng.

U23-landslagets neste oppgaver blir «Giro Valle d’Aosta» i Italia 14.-19. juli – deretter bærer det videre til EM i Tartu, Estland 6.-9. august.

EM Landevei er nest siste ritt i Nations Cup.

U23 landslaget under Fredsløpet besto av:
Odd Christian Eiking, Team Joker/Bergen CK
Sindre Lunke, Team Joker/TVK
Markus Hoelgaard, Team Coop-Øster Hus/Sandnes SK
Anders Skaarseth, Team Joker/Lillehammer CK
Øyvind Lukkedal, Team Ringeriks-Kraft/Ringerike SK
Amund Grøndahl Jansen, Team Joker/Nes SK

Facebook kommentarer