Norges Cykleforbund støtter oppgradering av Tour des Fjords

Sharing is caring!

Pressemelding: Norsk sykkelsport er i en rivende utvikling der både norske utøvere og arrangører setter nye rekorder.

 Alexander Kristoff tok sin 18` ende seier i Sveits rundt denne uken. De to norske UCI rittene Tour of Norway 2HC (ToN) og Tour des Fjords cat 2.1 (TdFjords) oppnådde i mai «all time high» seertall med ca 200.000 seere i snitt og utrolige 365.000 på det meste.

Det arrangeres ytterligere et UCI ritt på 2HC nivå, Arctic Race of Norway (ARN) i Nord Norge for herrer og damerittet Ladies tour of Norway i Halden. 

Vil sikre positiv utviklinga

Norges Cykleforbund er opptatt av å legge til rette for å utvikle alle de store arrangementene til det beste for utviklingen av norske syklister. NCF og TdFjords ønsker derfor å oppgradere rittet fra cat 2.1 til 2HC nivå på linje med ToN og ARN.

-Dette er viktig for å sikre en positiv utvikling i norsk syklesport frem mot VM i Bergen 2017. NCF og TdFjords vil sammen jobbe for å utvikle arrangementet til 2HC nivå, sier syklepresident Harald Tiedemann Hansen

Gir muligheter for nye UCI ritt

-En oppgradering av TdFjords vil gi organisasjonen en bedre økonomisk plattform som også vil gi mulighet til å arrangere UCI cat 1.2 eller 2.2 ritt i september» sier rittdirektør Roy Hegreberg i Tour des Fjords. 

Tett samarbeid

-En oppgradering til 2HC med etapper i Bergen i 2016 og 17 vil også være viktig i forberedelsene av VM i 2017 både på organisatoriske, sikkerhetsmessig og publikumsmessige utfordringer. NCF og Bergen 2017 as vil samarbeide tett med TdFjords for sikre denne utviklingen slik at VM i Bergen kan bli Norges største idrettsfest siden OL på Lillehammer, sier Tiedemann Hansen.

Facebook kommentarer