Norsk andre- og tredjeplass på kongeetappen

Sharing is caring!

Nederlandske Pieter Weening vant 2. etappe i Tour of Norway, men i gruppen bak spurtet landslagets Sondre Holst Enger og Odd Christian Eiking inn til andre- og tredjeplass.

tof16 2

Sondre Holst Enger slutter aldri å imponere og var aktivt med i fronten hele veien opp til Gaustaråen.

– Det var rimelig hardt. Jeg hadde ikke helt regnet med dette, men det var veldig kult. Nå tar vi dag for dag fremover. Vi skal kjøre på med det vi har, sa Sondre Holst Enger etter målgang.

Landslagssjef Stig Kristiansen var naturlig nok fornøyd med innsatsen til Holst Enger.

– Sondre er en unik rytter som vi ikke kjenner grensen på hvor langt kan nå i sykkelsporten. Det er lenge siden jeg lærte meg at han aldri må avskrives.

Eiking i ungdomstrøyen

Odd Christian Eiking tok over ungdomstrøyen (beste U23 rytter) etter dagens tredjeplass. Han sa med et glimt i øyet at han ikke var mer enn «ok» fornøyd med dagens innsats.

– Avslutningen i morgen skal passe meg enda bedre. Selv om vi ble to og tre var det seier vi gikk for. Vi får prøve å ta revansj i morgen, sa en lur Eiking etter målgang.

Fornøyd

– Vi har kjørt en svært bra etappe. Peter Weening viste seg å være den sterkeste og vant overlegent. Vi kommer inn med to av våre i gruppen bak og tar andre- og tredjeplass. Selv om vi alltid prøver å vinne, er vi selvsagt fornøyd med dagens resultater, oppsummerer Kristiansen.

Han var også fornøyd med at det var flere nordmenn i tetgruppen.

– Edvald virker litt stinn etter en lang treningsperiode, og trenger nok et par løp til for å finne godbeina. Det er gledelig at Vangstad også sitter i første gruppe som en av fire nordmenn. Det bekrefter potensialet sitt som han også viste under Sundvollen og Ringerike GP.

Ikke gitt opp

Selv om Weening opparbeidet seg et solid forsprang i dag, øyner landslagssjefen fortsatt en liten sjanse for at nordmennene kan ta han igjen.

– I morgen er også en avgjørende etappe for sammendraget. Weening har tatt et solid grep, men det er fortsatt mange kilometer som skal sykles og vi sitter med flere nordmenn på skuddhold. Vi skal gjøre det vi kan for å nærme oss nederlenderen de kommende dagene. Styrken i laget vil hjelpe oss med det, avslutter han.

Komplette resultater

Facebook kommentarer