Norsk stjerneskudd kan ta sammenlagtseieren

Sharing is caring!

Norge er absolutt ikke bortskjemte på gode klatrere. FDJ-rytteren Odd Christian Eiking er unntaket. FDJ-rytteren holdes av Alexander Kristoff som den norske favoritten til å vinne Arctic Race of Norway sammenlagt i år.

eiking 1 arn16

Den ydmyke 21 åringen fra Askøy utenfor Bergen, som gjør sin andre opptreden i Arctic Race of Norway, er derimot mer forsiktig i å omtale sine egne muligheter.

– Det er selvfølgelig kjekt å høre av Kristoff, men det kan bli både veldig bra – og det kan bli litt mindre bra. Jeg har kjent meg i god form på trening, men det er mange gode navn med og det er ingen som helt vet hvor tøff den tredje etappen blir, sier Eiking.

Med seg på FDJ-laget har Eiking blant annet franskmannen Arnaud Démare, som vant Milan-San Remo tidligere i år. Eiking kjører for Démare på etappene hvor det forventes å bli spurtavslutning. Men målet er å være med å kjempe om en sammenlagtseier til slutt.

– Jeg skal være fornøyd med en topp tre plassering om beina er ordentlig med. Men ambisjonen min er å vinne, det kan jeg ikke nekte for. Jeg vil gjøre mitt beste dersom muligheten byr seg, sier Odd Christian Eiking.

– Norges mest spennende rytter

Det er ikke bare Kristoff som har tro på Eiking. I 2014 ble den da 19 år gamle rytteren omtalt av Johan Kaggestad som ”Norges mest spennende rytter” i et intervju med Aftenposten. Selv er han klar på at hans langsiktige ambisjonen er å kjempe i toppen av Tour de France.

eiking 2 arn16

– Drømmen er å kjempe i sammendraget i Tour de France. Jeg vet at det ikke skjer med det første, og at det kommer til å kreve en del tid. Jeg håper jeg skal klatre bedre og bedre, og etterhvert kunne være med å kjempe om gode plasseringer sammenlagt.

Første test i Grand Tour blir allerede neste uke, når han skal ut i Spania Rundt. Der forventes han ikke å prege rittet like mye som i Arctic Race, men satser mer på gode enkeltetapper.

Storeslem for Van Poppel i Arctic Race

Facebook kommentarer