Ny spurttriumf for Alexander Kristoff

Sharing is caring!

Alexander Kristoff var nok en gang suveren i spurten da han vant rittet Grand Prix des Kantons Aargau i Sveits torsdag.

Sveitseren Michael Albasini og italieneren Niccolo Bonifazzio fulgte nærmest nordmannen i spurten. Albasini har vunnet dette spesielle rittet flere ganger.

– Det var hardt. To-tre ganger halvannen mil før mål holdt jeg på å slippe, men lagkameratene mine kjempet så hardt. Alle var slitne på slutten, men jeg fikk hentet litt krefter på siste runde, da lagkameratene mine dro på meg. Jeg er fornøyd med å få med meg en seier herfra, jeg har aldri klart å være med i toppen her. Det bekrefter at formen min er god, sier Kristoff til NTB

Kristoffs trener Stein Ørn slutter ikke å la seg overraske over prestasjonene til eleven og stesønnen.

– Dette var virkelig et steg opp å vinne dette rittet. Nesten 70 ryttere kom samlet sammen til mål og da er det egentlig innenfor at Alexander kan stikke av med seieren. Jeg mistenker at det har vært gode vindforhold i de bratte partiene, noe som kanskje har gjort det lettere å henge med, sier Ørn til Aftenbladet.

Det var Kristoffs 17. seier på sykkelsetet denne sesongen. Rittet var på 181,5 kilometer og ble kjørt for 52. gang. Rittet gikk i en rundbaneløype på 12,1 kilometer. Blant annet skulle rytterne opp en kraftig stigning hele 15 ganger slik at rittet blir regnet for å være ganske så tøft.

I 2014 endte nordmannen på 50.-plass i rittet.

Torsdagens ritt er en oppkjøring til Tour de Suisse som starter med prolog i Rotkreuz lørdag med Kristoff på startstreken.

Facebook kommentarer