Urolig Armstrong: – Jeg kan bli ruinert

Sharing is caring!

Den tidligere sykkelstjernen Lance Armstrong står foran økonomisk ruin hvis han taper saken som hans tidligere lagkamerat Floyd Landis har anlagt og som skal for retten senere i år.

armstrong urolig

Landis har anlagt en såkalt whistleblower-sak mod Armstrong, den daværende manageren Johan Bruyneel og flere andre i US Postal-lagets ledelse fordi han mener at den organiserte dopingen på laget var bedrageri mot den amerikanske staten.

Regjeringen har siden slått seg sammen med Landis, og de to partene mener seg berettiget til 100 millioner dollar, hvorav Landis i gitt fall ville få en tredjedel.

Har nerver

Armstrong erkjenner at han er nervøs for hvordan det hele ender.

– Hvis jeg tape kan vi ikke sitte ved dette bordet. Vi kan ikke sitte i dette huset. Vi kan ikke sitte i noe hus overhodet. Jeg har ikke 100 millioner dollar, sier Armstrong til en gruppe journalister i sitt hjem i Aspen, Colorado.

– Jeg mener jeg har en god sak. Men man vet aldri. Hvis juryen sier «Betal 100 millioner, så får Floyd Landis 33 millioner.» Mon tro om alle i juryen ville være tilfredse med det? Det ville ikke være noen logikk i det, sier Lance Armstrong.

Lance Armstrong vant Tour de France sju år på rad, men i 2012 innrømmet han å ha dopet seg systematisk i sine suksessrike år.

En lang rekke store og små sponsorer har deretter trukket seg og krevd å få deres millioner retur.

Profesjonell hjelp

Den nå 43-årige eks-rytteren innrømmer at har søkt profesjonell hjelp til å stå krisen gjennom.

– Det er litt morsomt fordi folk sier: Er du svak eller hva? Men vi hyrer coaches i alle andre fasetter av livet, om det er sykling, andre idrettsgrener eller arbeidslivet.

– Jeg har fått hjelp en stund. Den siste tiden har det faktisk vært mer og mer. Vi kan alle bli bedre mennesker. Gudene skal vite at jeg kan, sier Lance Armstrong.

Facebook kommentarer