Offensiv Bystrøm ble dagens rytter

Sharing is caring!

Fabio Jakobsen vant andre etappe i Tour de France etter en intens avslutning. Før det preget Sven Erik Bystrøm dagen som utbryter.

Jakobsen spurtslo resten av feltet og gikk seirende ut. Wout Van Aert spurtet inn til 2.-plassen, mens danske Mads Pedersen ble nummer tre.

Det var folkefest langs de danske veiene da sykkeleliten gjorde unna andre etappe på 202,2 kilometer fra Roskilde til Nyborg.

I forkant av etappen var en av de store snakkisene den 1,8 mil lange Storebælt-broen, hvor det var forventet at den enorme sidevinden kunne skape drama. Og det tok ikke lang tid før man fikk en velt.

En av rytterne som falt i asfalten, var Yves Lampaert i gul ledertrøye. Det var heldigvis ikke et alvorlig velt, men Quick-Step-rytteren måtte bruke mye krefter på å hente seg opp i hovedfeltet igjen.

Med 2,5 kilometer igjen kom det en ny messevelt ute ved gjerdet etter en intens kamp om posisjonene. Tadej Pogacar var blant dem som krasjet.
Offensiv

Bystrøm dannet et tidlig brudd på etappen sammen med dansken Magnus Cort (EF-Education) og den franske KTM-duoen Cyril Barthe og Pierre Rolland.

Franskmennene måtte slippe etter den første klatrekonkurransen og ble hentet inn av hovedfeltet. Cort sikret alle tre klatrepoengene, mens Bystrøm vant den innlagte spurten.

Etter 58 kilometer ble Cort tatt igjen, mens Intermarché-Wantys norske utbryter fortsatte alene i tet. Nesten tre mil senere var også Bystrøms brudd over.

Facebook kommentarer