Groenewegen vant siste etappe i Danmark

Sharing is caring!

Nederlenderen Dylan Groenewegen (BikeExchange) vant tredje etappe av Tour de France i Danmark. Danske Magnus Cort forsvarte klatretrøya.

Det ble som forventet massespurt da Tour de France-feltet skulle gjøre opp da etappen fra Vejle til Sønderborg nådde sitt siste stopp i Danmark.

Her var nederlandske Dylan Groenewegen (BikeExchange) raskeste mann og tok etappeseieren.

Wout van Aert (Jumbo-Visma) ble nummer to og forsvarte sin gule ledertrøye.

Alexander Kristoff ble nummer elleve.

Tidlig på etappen stakk danske Magnus Cort (EF) av i et utbrudd der han fikk vist frem klatretrøya som han sikret seg på gårsdagens etappe fra Roskilde til Nyborg.

Misjonen var at utvide ledelsen, og det lykkes på Corts solotur som ga ytterligere tre klatrepoeng i avkastning. Dermed har Cort inntil videre seks poeng i potten.

Forspranget til feltet toppet seg til 6 minutter og 45 sekunder med 161 kilometer til mål. Han ble hentet 53 kilometer fra mål. Da hadde han ligget i solobrudd i 129 kilometer.

Deretter gjorde feltet seg klare til spurtoppgjør i Sønderborg, farten ble satt opp og kampen om posisjonene tok til.

Med 11 kilometer tilbake ble det en større velt hvor en betydelig del av feltet mistet kontakten med de forreste og led tidstap.

Søndag kveld ble rytterne flydd til Frankrike. Der er det hviledag mandag før de tirsdag går løs på 172 kuperte kilometer på 4. etappe fra Dunkirk til Calais.

Facebook kommentarer