Overaskende seier i Touren

Sharing is caring!

Polakken Rafal Majka fra Tinkoff-Saxo vant 14. etappe av Tour de France mens Nibali økte sammenlagtledelsen.

 majka

Majka var i mål 24 sekunder foran Vincenzo Nibali.

Polakken ble for øvrig i avslutningen jaktet av sammenlagtleder Vincenzo Nibali, men han ble holdt på avstand.

Vincenzo Nibali har nå en ledelse på 4,37 minutter til Alejandro Valverde (Movistar). Spanjolen har til gjengjeld kun 13 sekunders ledelse til franskmannen Romain Bardet (AG2R), som igjen kun har 16 sekunder til nummer fire Thibaut Pinot (FDJ).

Majka kjørte en imponerende etappe hvor han var med i dagens tidlige brudd med 17 ryttere. Et brudd som talte flere kompetente klatrere som Joaquim Rodriguez (Katusha) og Sky-rytteren Mikel Nieve.

Utbrytergruppa ble splittet på den avsluttende stigningen opp til målstreken i Risoul, og Majka kjørte vekk rundt åtte kilometer fra mål.

I første omgang ble han jaktet av fjorårets nummer tre, Joaquim Rodriguez, men spanjolen hadde ikke nok krefter.

24-årige Rafal Majka ble uttatt til Tour de France som Tinkoff-Saxos siste rytter da tsjekkeren Roman Kreuziger måtte slettes fra startlisten på grunn av dopingmistanke.

Majka klaget seg over at han mente at han var for sliten etter Giro d’Italia hvor han ble nummer seks.

Nå har han kjørt seg i form, og da han fredag ble nummer to på 13. etappe, erklærte han selv at han ville forsøke å vinde lørdag. Og det gjorde han altså.

Jakob Fuglsang, som veltet fredag, satt med Vincenzo Nibali inntil ni kilometer fra mål.

Fuglsang hadde holdt fast på Col du Lautaret og mer overraskende på Col d’Izoard hvor han også hjalp Nibali i utforkjøringen da franskmannen Romain Bardet, som er nummer tre i sammendraget, angrep.

Han gjorde det neppe for å angripe Nibali, men for å skape større avstand til rittets nummer fem, Tejay van Garderen (BMC), som er en trussel for italienerens pallplas på neste ukes lange tempoetappe.

Alexander Kristoff kom inn en halvtime etter vinneren, og det var innenfor tidsgrensen.

Den franske rytteren Arnaud Demare tok seg i dag tid til en hurtig visitt i en av de mange bobilene som er parkert langs løypa. Demare skulle etter sigende hat av diare, hvilket som kan forklare det korte besøket.

Facebook kommentarer