Paolini: Sovepiller fikk meg til å ta kokain

Sharing is caring!

Luca Paolini innrømmer at han med rette midt under Tour de France ble kastet ut for bruk av kokain.

pauolini

Det skapte store overskrifter da den italienske sykkelstjernen i sommer ble kastet ut av Tour de France for bruk av kokain.

Den 38-årige Katusha-rytteren nektet den gang at saken hadde noe som helst for seg. Et halvt år senere kommer innrømmelsen.

Til sportsavisen Gazzetta dello Sport forklarer italieneren at han hadde blitt avhengig av sovemedisin etter sin brors død i 2004. Kokainen hjalp ham ut av det overdrevne forbruket av sovepiller.

– Jeg hadde blitt en slave av sovepiller. Det var noe skikkelig drit, sier Luca Paolini Gazzetta dello Sport.

– Jeg tenkte ikke på det sportslige aspektet, men ble gjenfødt som menneske.

– Jeg vet ikke om jeg ville gjøre det igjen, men kokain fikk meg til å åpne øynene og innse hvordan det var å være avhengig av sovepiller, forklarer han.

Andre må ikke begå samme feil

Luca Paolini ble umiddelbart suspendert, og det er enda ikke avgjort om det venter en karantene. I så fall kan karrieren være forbi.

– Takket være kokainepisoden har jeg blitt menneske igjen. Jeg har fått livet tilbake. Hvis dette er prisen for å ha det godt som menneske, så er jeg mer enn villig til å akseptere det.

– Jeg tar det fulle ansvaret. Jeg søker ikke etter unnskyldninger. Jeg forteller min historie så andre ikke begår samme feil, sier italieneren.

Han forklarer at sovemedisinen gjorde han så sløv og at det derfor var uunngåelig for ham å ta kokain.

– Jeg gjorde det uten å tenke over det. Jeg var alene den kvelden da jeg tok kokain. Det var i en periode hvor jeg trente for meg selv i fjellene over to uker i midten av juni før Touren.

– Jeg kan ikke tilgi meg selv. Jeg er en mann, en far og en kjent idrettsutøver, og jeg burde være et godt eksempel. Jeg sviktet en generasjon som trodde på meg. Det gjør vondt, sier Paolini.

Den positive dopingprøven ble offentliggjort 10. juli, etter at en dopingkontroll på 4. etappe hadde vist spor av kokain.

Facebook kommentarer