Polsk verdensmester var inspirert av Bystrøm

Sharing is caring!

Michal Kwiatkowski hadde sett hvordan Svein-Erik Bystrøm vant U23-rittet i VM. Han kopierte oppskriften.

Nordmannen kjørte alene til mål, og den 24-årige polakken valgte samme oppskrift på et tidspunkt som overrumplet konkurrentene. Han kjørte nemlig halvannen kilometer før feltet møtte den siste stigningen.

– Takket være mine lagkamerater hadde jeg det fantastisk på den siste runden. Da jeg så at de fleste av toppfavorittene fortsatt var med, satset jeg alt. Jeg hadde sett i U23-rittet at en rytter gjerne kunne vinne alene, sier polakken ifølge Reuters.

Michal Kwiatkowski nøt godt av at Polen i år var en av de nasjonene som hadde kvalifisert ni ryttere til VM. Det polske laget tok et stort ansvar i rittet og lot kapteinen fra Omega Pharma-Quick-Step spare seg så mye som mulig.

Faktisk er det Kwiatkowski, som i kraft av en fin sesong står bak de fleste poengene som ga Polen fullt lag i VM. Han vant det italienske endagsrittet Strade Bianche i våres, og han tok tredjeplasser i både Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege.

Mens Kwiatkowski naturligvis var lykkelig for seieren i et ritt som hadde Simon Gerrans, Alejandro Valverde og Matti Breschel på de neste plassene, var særlig australieren Simon Gerrans nedtrykt. Han var bookmakernes og de fleste ekspertenes forhåndsfavoritt.

– For å være helt ærlig, så hadde jeg lyst til å grine da jeg krysset målstreken. Å være så nære og så la seieren gli fra meg på de siste kilometerne, sier han til Associated Press.

– Vi kom inn til spurten i en liten gruppe, men vi kjørte bare for andreplassen, og jeg visste at beina var bra. Hvis tingene hadde utspilt seg litt annerledes på de siste kilometerne kunne jeg ha om seieren, sier Simon Gerrans.

Australieren innrømmet allikevel at han ikke hatt vært oppmerksom på Kwiatkowskis overrumplende angrep, så han hadde ikke sett at polakken hadde kjørt av gårde.

Facebook kommentarer