Sykkelpresidenten fortørnet på VM-arrangøren

Sharing is caring!

Den norske servicebilen med landslagssjef Stig Kristiansen og to mekanikere kom søndag utfor en ulykke under sykkel-VM i spanske Ponferreda. Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er fortørnet på den spanske arrangøren.

ulykke vm

– Det var i en høyresving i en utforkjøring, og det skjedde i stor fart. Plutselig kom en tilskuer i veien. Det betyr at Stig må gjøre en unnamanøvre, noe som gjorde at bilen kjørte av veien og forsvant ned i en grøft og traff noen trær.

– Det bør ikke kunne skje, og er til fare for tilskuere ryttere og andre. Jeg synes ikke sikkerheten her er god, og her burde veistrekningen vært demmet opp sier Harald Tiedemann Hansen til VG.

Både Stig Kristiansen samt to mekanikere befant seg i bilen under ulykken, og de kom alle til skade. Verst gikk det ut over en av mekanikerne, Tommy Josefsen, som pådro seg brudd i begge beina og armen. Den kroatiske mekanikeren har pådratt seg brudd i armen, foten og hofta.

Den norske sykkelsjefen sier at alle tre etter omstendighetene har det bra.

Norges Cykleforbund vil nå skrive en rapport til det internasjonale sykkelforbundet. Her vil det uttrykkes en ytterst kritisk kritikk over sikkerheten, i tillegg at generalsekretær Bjørn Sæthre har blitt i Spania for å følge opp.

Facebook kommentarer