Remme sier takk for følget

Sharing is caring!

Og vi sier takk for følget etter en flott reise.

Det kommer ikke som noen bombe, men nå har Stian Remme (32) bestemt seg for å legge opp.

remme nm 08

Stian setter bort sykkelen etter årets sesong.

Rytteren, som startet i Fana IL Sykkel, ble neoproff da han kom inn på det nystartede Team Sparebanken Vest i 2004.

Her fikk han kontakt med Kurt Asle Arvesen som videre satte han i kontakt med Team CSC-eier Bjarne Riis.

– Vinteren 2009 var jeg på treningsleir med Bjarne Riis’ CSC-lag. Jeg fikk muntlig beskjed om at de ville skrive kontrakt med meg, sier Remme til Bergens Tidende.

Deretter fikk laget problemer med en svindelsak med en av hovedsponsorene, noe laget led økonomisk av, og dermed ble det ikke plass til Remme.

 

Kjipt å misse Riis

– Det var selvsagt kjipt for meg. Den episoden viser hvor nær jeg egentlig var å bli proff. Jeg er uansett stolt over hva jeg har oppnådd. Jeg har mange gode resultater å vise til i inn- og utland, sier Remme.

Foran årets sesong skiftet han fra Joker til det bergenske TeamFixit, og det la allerede da i kortene at Remme etter hvert ville få en annen rolle på laget enn å sykle.

Han tror dopingproblemene er noe annet som har skapt problemer for karrieren hans.

– Jeg kom inn i sykkelsporten noen år for tidlig, jeg skulle gjerne vært noen år yngre. Det har vært noe helt annet å sykle nå, på slutten av karrieren min, enn for noen år siden. Det er andre tider og mindre doping. Jeg kjenner det på nivået og ser det til og med på rytteres kropper.

Han fortsetter:

Opp gjennom årene er det mange jeg har syklet mot som jeg har mistenkt. Og det å bli slått av folk som senere blir tatt for doping, er kjipt. Du føler at du ikke konkurrerer på rettferdig grunnlag.

– Noen av resultatene mine lider nok av at andre ikke var rene. Det er selvsagt bittert å tenke på. Jeg heller ikke så dum og naiv at jeg tror alt er bra nå, men sykkelsporten har bedret seg veldig, sier Remme.

 

NM i Bergen høydepunktet

Høydepunktet i karrieren er fra sykkel-NM i Bergen i 2008.

Da satt han igjen i finalen – sammen med Kurt Asle Arvesen.

Det å kjempe om gullet helt inn med ham, på hjemmebane, var stort. Vi hadde kjørt fra Edvald Boasson Hagen, kjørt fra de andre kanonene.

Arvesen vant til slutt. Men løpet, og de som fulgte i utlandet, gjorde at Remme følte han var på et nytt og høyere nivå.

– Da skjønte jeg at det var mulig for meg å bli proff. Jeg tenkte «oi – nå er det små marginer som skiller meg», sier Remme.

Men han er ikke bitter.

Langt ifra.

For han har så uendelig mye annet bra å se tilbake på.

– Jeg har oppnådd mye og opplevd enda mer. Jeg er veldig glad for at jeg har holdt på så lenge som jeg har gjort. Minnene jeg sitter igjen med vil jeg ta med meg videre i livet.

Noen bilder fra Stian Remmes sykkelliv:

{gallery}remme{/gallery}

 

Facebook kommentarer