Rodrigues satte favorittene på plass på Mur de Huy

Sharing is caring!

Den lille spanjolen avsluttet en dramatisk etappe med sikker seier.

rodroques tdf 15

En gjennomreise i Belgia, en dramatisk massevelt og et fullstendig stopp for kjøringen var hva Tourens ryttere mandag måtte gjennom før de nådde frem til avslutningen på 3. etappe på den mytiske stigningen Mur de Huy.

Kjempevelt stoppet Tour de France

Da hadde tre ryttere brutt, en kjørt på til sykehus og den gule trøya, Fabian Cancellara, resignert som lederrytter, der både etappeseier, klatretrøye og den gule ledertrøya skulle plasseres blant de fremste rytterne.

Her var favorittgruppa med de fantastiske fire – Rodriguez, Froome, Contandor og Nibali – å finne da etappens siste kilometer skulle kjøres, og Mur de Huy viste raskt i hvilke bein Tourens største momentum på nåværende tidspunkt skulle finnes.

Tony Martin, som satt med i gruppen kunne, hvis han satt med Chris Froome til mål, kjøre seg i gult, men heller ikke mandag var dagen tyskeren skulle bli nummer 1 i Tour de France.

Sitte med kunne han nemlig ikke da Chris Froome satte seg i front med Alberto Contador like bak.

Froome i gult

Ytterligere bak dem satt Joaquin Rodriguez, og nettopp spanjolen viste seg å være tredje etappes sterkeste da etappen skulle avgjøres.

froome gult tdf 15

Med et lett tråkk skapte han 300 meter fra mål et lite forsprang til de to største favorittene og gled langsomt, men sikkert over målstreken, fire sekunder foran Chris Froome og 18 foran Contador.

Sørafrikaneren kom allikevel inn til en såpass god tid at han fra i morgen kjører i gult. Et sekund foran Tony Martin, mens Joaquin Rodriguez er i prikker.

Facebook Comments Box