– Vi begikk en historisk dumhet

Sharing is caring!

Quick Step tapte etappeseieren og den gule ledertrøya – til stor ergrelse for lagets danske sportsdirektør.

holm 2

Brian Holm var en skuffet mann etter søndagens etappe, og det var det god grund til.

Sportsdirektøren for Etixx-Quick Step kunne først se Mark Cavendish miste etappeseieren, og dernest Tony Martin miste den gule ledertrøya. Tyske Martin ellers lå til å ta den gule trøya helt inntil de siste meterne. – På papiret var det perfekt. Tony har den gule, og det sitter 25 mann foran. Og så skjer det en mental nedsmelting på laget de siste 500 meterne.

– Mark (Cavendish, red.) tror at han kan kjøre verdens lengste spurt, og Tony (Martin, red) skulle bare ha sittet på hjulet til Cancellara. Det var en historisk dumhet vi begikk i dag.

Med den minst mulige marginen vant Fabian Cancellara den gule ledertrøya da han fikk kastet hjulet foran Mark Cavendishs på tredjeplassen, som i ergrelse over å ikke vinne spurten stoppet helt opp.

Nesten etter boka

Med plasseringen som nummer tre fikk Cancellara også fire bonussekunder, hvilket som nøyaktig var nok for sveitseren til å overgå Tony Martin på rittets førsteplass – med tre sekunder.

Brian Holm roste for øvrig laget sitt, men skuffelsen kunne han dårlig skjule.

– Det gikk etter sykkelhåndboka – inntil det gjensto 500 meter, og hva fanden som går galt, ja det må være en gåte en liten stund til.

– Så det er en skuffet sportsdirektør?

– Ja, det er meget diplomatisk sagt. Jeg er ikke så veldig fornøyd i dag, sa Brian Holm

Facebook kommentarer