Rodriguez vant kongeetappen foran Fuglsang

Sharing is caring!

Jakob Fuglsang reiste seg etter nedturen på 12. etappe da Astana-dansken ble toer på Tourens kongeetappe.

fuglesang 12 tdf15

Bare en dag etter at den 30-årige dansken gikk ned for full telling, presterte han et flott comeback i de høye fjelltoppene i Pyreneene.

Fuglsang måtte nøye seg med andreplassen da Joaquim Rodriguez viste seg som den sterkeste opp den avsluttende stigningen på Plateau de Beille.

Jakob Fuglsang var med i dagens store utbrudd, men da utbryterne kjørte inn på Plateau de Beille, hadde Michael Kwiatkowski (Etixx-Quick-Step) og Sep Vanmarcke (Lotto) fått ei luke på 1 minutt 48 sekunder til Fuglsangs gruppe.

Et bra tempo

Fuglsang satte et bra tempo bak og rykket mange ganger opp til Plateau de Beille – angivelig for å ryste av den sterke avslutteren Joaquim Rodriguez. Også Romain Bardet (AG2R) klarte å henge på.

Med åtte kilometer til toppen akselererte Rodriguez mens Fuglsang fortsatte i sitt eget tempo.

I samme moment ble den på det tidspunktet ledende rytteren, Michael Kwiatkowski, tatt igjen av Rodriguez og Fuglsang.

rodriguez 12 tdf15

Selv om dansken kjempet hardt i det silende regnværet i Pyreneene, så var det umulig å innhente en sterkt kjørende Rodriguez, som til slutt vant 12. etappe.

Mannen i den gule ledertrøya, Chris Froome (Sky), hadde full kontroll med utbruddet, som i en periode hadde ei luke på mer enn 13 minutter til Froomes gruppe der han holdt et skarpt øye med de nærmeste konkurrentene i sammendraget.

Froome kom i mål 6 minutter og 47 sekunder etter Joaquim Rodriguez. I sammendraget har briten et forsprang på 2 minutter og 52 sekunder til Tejay van Garderen (BMC).

Facebook kommentarer