Eiking med etappeseier i Italia

Sharing is caring!

Odd Christian Eiking vant dagens andre etappe i Giro Valle d’Aosta. Alle de fire norske rytterne imponerte og var inne topp 18.

eiking italia

Etapperittet som går over 6 dager samler mange av verdens beste klatretalenter og består i hovedsak av svært kuperte etapper som favoriserer klatresterke syklister.

Dagens etappeseier var Eiking sin første internasjonale seier. Bergenseren var naturlig nok godt fornøyd etter målgang.

– Det føltes veldig bra å vinne. Jeg har slitt med varmen og hadde ikke noen god følelse i dag heller. Underveis måtte jeg grave dypt for å henge med. Over toppen på det siste fjellet angrep jeg og fikk raskt en luke. Derifra gikk det veldig raskt nedover og jeg klarte å hente inn en italiener i brudd foran, forteller Odd Christian Eiking.

I avslutningen var han overlegen og fikk faktisk 5 sekunders avstand til andremann i mål. Nå ser han og det norske laget fremover mot flere tøffe etapper.

– Jeg følte meg bedre i dag enn i går, så jeg håper jeg klarer å henge med de neste dagene også, sa dagens vinner.

Imponert landslagssjef

Etter et par etapper uten norske toppresultater var landslagssjef Stig Kristiansen klar på at de norske skulle være offensive på dagens etappe.

– Eiking gjorde det vi ble enige om. Han lå godt plassert og angrep fra favorittgruppa over toppen på dagens siste fjell. Han syklet veldig raskt på slutten og hentet inn 40 sekunder på en italiener i teten på de siste kilometerne. Alt i alt en imponerende prestasjon av Eiking, sier Kristiansen.

Leder lagkonkurransen

Den norske laginnsatsen var også imponerende i dag med alle nordmenn topp 18. Norge leder nå lagkonkurransen med over 7 minutter til nærmeste lag.

– Vi vet at Sindre Lunke er sterk og han innfrir som vi håpet på. Njål Kleven og Øyvind Lukkedahl imponerer og gjør en veldig god innsats. Lukkedahl fungerer også som roadkaptain og passer pp de best plasserte sammenlagthåpene, forteller landslagssjefen.

Norsk plasseringer:

1.Odd Christian Eiking

8. Sindre Lunke

13. Njål Kleiven

18. Øyvind Lukkedahl

Facebook kommentarer