Sagan ble verdensmester

Sharing is caring!

Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) kan det neste året kalle seg verdensmester og kjøre i den regnbuefargete VM-trøya.

Det sto klart da Sagan like før mål angrep på de siste stigningene og holdt inn til målstreken da det søndag ble kjørt VM på landevei i Richmond i USA.

Rittets avslutning ble hektisk da 25-årige Sagan kjørte vekk og sleit og slepte seg i mål med et jaktende hovedfelt bak seg.

Sølvet gikk til australske Michael Matthews, mens Ramunas Navardauskas fra Litauen tok bronse.

Alexander Kristoff måtte ta til takke med fjerdeplassen.

– Jeg prøvde å ta andreplassen, men jeg stivnet. Med det er kjipere å bli nummer to, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

– Jeg kjente tidlig at dette kom til å bli tungt og jeg slet hver runde. Løypen er hardere enn den ser ut, og bakkene kom tett på slutten. Jeg visste at det kom til å bli vanskelig for meg å henge med i front. Jeg prøvde å komme meg gjennom så greit som mulig. Jeg klarte å sitte med i den første store gruppen, men jeg var litt langt bakpå og Edvald satt litt i mellom der. Det er vanskelig å få tak på hverandre. Edvald nøytraliserte dem som gikk opp til Sagan, men han var jo foran. Det var vanskelig å få gjort noe Sagan. Han var sterk.

VM på landevei er alltid et hardt og langt ritt, og søndag skulle rytterne tilbakelegge 259 kilometer med å kjøre 16 runder.

En runde bød på 16,2 kilometer, og løypa var teknisk og flat inntil avslutningen der blant annet to av tre stigninger var på brostein.

Deretter fulgte en lenger utforkjøring mot den siste bakken opp på oppløpet, som bød på 680 meter flate metere

Et utbrudd kom som vanlig av sted tidlig. Med fire runder igjen lå tre ryttere i front, etterfulgt av en gruppe på fire mann med blant andre italienske Danielle Bennati. De norske lå fint i hovedfeltet like etter.

Med 55 kilometer igjen var det velt i hovedfeltet i langesonen, noe som fanget – blant andre Alexander Kristoff og Vegard Breen. Kristoff kom seg helskinnet unna, mens Breen måtte bryte med en forstuet arm

Da det gjensto to runder fikk en gruppe på seks ryttere et forsprang. Her satt blant andre regjerende verdensmester Michal Kwiatkowski samt belgiske Tom Boonen.

12 kilometer før målstreken var det igjen samling.

Da feltet gikk løs på de siste stigningene var det felt som var strekt helt ut. Peter Sagan stakk på det helt riktige tidspunktet, så seg aldri tilbake og ble verdensmester.

Facebook kommentarer